Ελλάδα

ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 300 προσλήψεις ανέργων στην Εύβοια

Ξεκινάει σήμερα Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, στις 15.00, η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων επιχειρήσεων για 300 θέσεις του προγράμματος απόκτησης επτάμηνης εργασιακής εμπειρίας ανέργων, ηλικίας 18-30 ετών, με 100% επιδότηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης, της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία, να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και να προετοιμαστούν για ένταξη στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.), ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων της Δ.ΥΠ.Α., ηλικίας 18-30 ετών, απόφοιτοι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας και η ανάσχεση της διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού.

Το πρόγραμμα διαρκεί επτά μήνες και η Δ.ΥΠ.Α. καταβάλλει στους ωφελουμένους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Οι επιχειρήσεις εντάσσονται ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους, ως εξής:

Εργοδότες με προσωπικό έως 3 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 1

Εργοδότες με προσωπικό έως 4-9 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 2

Εργοδότες με προσωπικό έως 10-19 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 3

Εργοδότες με προσωπικό έως 20-30 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 5

Εργοδότες με προσωπικό έως 31-50 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 8

Εργοδότες με προσωπικό άνω των 50 ατόμων – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 20% του απασχολούμενου προσωπικού, έως 20

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχει προβεί η επιχείρηση σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας, στο τρίμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης.

Οι επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού: https://www.oaed.gr/proghrammata-anoikhta.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Βρέθηκε βίντεο που δεν συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία, σε σπίτι δικαστικού πραγματογνώμονα
Η οικογένεια Τηλκερίδη έστειλε εξώδικο στην εταιρεία που χειρίζεται τις κάμερες και ζήτησε να της παραδοθεί το σύνολο του βιντεοληπτικού υλικού και να κοινοποιήσει όλες τις λεπτομέρειες της διακίνησής του, εντός 48 ωρών
Τέμπη
Κεφαλονιά: Καταγγελία για τον 66χρονο που επικοινώνησε τελευταίος με τη Μυρτώ – «Βρέθηκα με υπέρογκα χρέη εξαιτίας του»
«Έχω υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά, φέρομαι να ευθύνομαι για τα χρέη τους σε εφορία και ασφαλιστικούς οργανισμούς», είπε ο καταγγέλλων για τον 66χρονο
Ο 66χρονος από την Πρέβεζα που συνομιλούσε και έστειλε χρήματα στην Μυρτώ
Δελφοί – Σπυρίδων Ζαβιτσάνος: Νομοτελειακή η αλλαγή στην τηλεόραση, είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε
«Η τηλεόραση είναι μία υπερδύναμη που τη φανταζόταν ο άνθρωπος κάποτε και την έχει κατακτήσει με την τεχνολογία», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΔΣ της Alter Ego Media
Σπυρίδων Ζαβιτσάνος