Ελλάδα

E-eggrafes: Παρατείνονται οι εγγραφές σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Παράταση δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας για τις εγγραφές στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια.

Η ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής μαθητών/-τριών για το σχολικό έτος 2019-2020, θα γίνεται στην εφαρμογή e-εγγραφές μέχρι και την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 και ώρα 23.59.

Tι πρέπει να προσέξετε

Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται ότι:

α) Για τα Γυμνάσια, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή οι ίδιοι οι μαθητές, εφόσον είναι ενήλικοι, που φοιτούν στη Γ’ Τάξη κατά το τρέχον σχολικό έτος 2018 – 2019.

β) Για τις ΣΜΕΑΕ, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή οι ίδιοι οι μαθητές, εφόσον είναι ενήλικοι, που τώρα φοιτούν στη Γ’ τάξη Ειδικού Γυμνασίου ή Δ’ τάξη Γυμνασίου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου και επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ., εφόσον καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

γ) Για τα Πειραματικά, Πρότυπα, Μουσικά, Καλλιτεχνικά Σχολεία και Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Ηλεκτρονική Αίτηση, υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή οι ίδιοι οι μαθητές, εφόσον είναι ενήλικοι, που φοιτούν στη Γ΄ Τάξη Γυμνασίου, στην Α΄ Λυκείου και στη Β΄ κατά το τρέχον σχολικό έτος 2018 – 2019, δηλώνοντας εάν επιθυμούν να συνεχίσουν τη φοίτηση σε ίδιου τύπου σχολείο ή επιθυμούν να εγγραφούν/μετεγγραφούν σε άλλο ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ.

δ) Για τα ιδιωτικά σχολεία, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή οι ίδιοι οι μαθητές, εφόσον είναι ενήλικοι, που φοιτούν κατά το τρέχον σχολικό έτος στη Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ Λυκείου ή Β΄ Λυκείου μόνο εφόσον επιθυμούν να εγγραφούν/μετεγγραφούν σε δημόσιο ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ.

ε) Για τα εκκλησιαστικά σχολεία, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή οι ίδιοι οι μαθητές, εφόσον είναι ενήλικοι, μόνο εφόσον επιθυμούν να εγγραφούν/μετεγγραφούν σε δημόσιο ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ.

στ) Δεν θα υποβάλλουν Ηλεκτρονική Αίτηση μέσω της εφαρμογής e-eggrafes οι μαθητές που προέρχονται από σχολεία του εξωτερικού, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί η αντιστοιχία των τάξεων από την αρμόδια Δ.Δ.Ε. Οι αιτήσεις των συγκεκριμένων μαθητών θα υποβληθούν χειρόγραφα στη σχολική μονάδα και θα καταχωρισθούν στο ΠΣ myschool μετά το πέρας των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

ζ) Δεν θα υποβάλλουν Ηλεκτρονική Αίτηση μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές οι κρατούμενοι και όσοι παρακολουθούν θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης των εγκεκριμένων οργανισμών του άρθρου 51 του ν. 4139/2013. Οι αιτήσεις των συγκεκριμένων μαθητών θα υποβληθούν χειρόγραφα.

E-eggrafes: Πώς γίνεται η ηλεκτρονική αίτηση

Για την είσοδο στην εφαρμογή e-eggrafes, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί taxis του κηδεμόνα του μαθητή που θέλει να υποβάλει Ηλεκτρονική Αίτηση. Για τους/τις ανήλικους μαθητές ή ενήλικα προστατευόμενα μέλη, που δε διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του γονέα ή κηδεμόνα ή του κατά τον νόμο υπεύθυνου αντίστοιχα που έχει καταχωριστεί στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool. Στην τελευταία περίπτωση, απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο σχολείο.

Επισημαίνεται ότι, αν οι αιτούντες κηδεμόνες ή ενήλικοι μαθητές δεν διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δίκη Βαλυράκη: Η μαρτυρία – κλειδί για το πού βρίσκονταν οι κατηγορούμενοι ψαράδες τη μοιραία ημέρα της δολοφονίας
Σύμφωνα τους δικηγόρους της οικογένειας Βαλυράκη, ο μάρτυρας και τα όσα έχει υποστηρίξει ανακριτικά, καταρρίπτουν το βασικό υπερασπιστικό ισχυρισμό των δύο κατηγορουμένων αδερφών
Σήφης Βαλυράκης
Υπουργείο Πολιτισμού για τις φωτογραφίες των 200 της Καισαριανής: Στο Βέλγιο εμπειρογνώμονες για να διαπιστώσουν την αυθεντικότητά τους και να τις διεκδικήσουν
«Εάν η αυθεντικότητα και η νόμιμη προέλευση της συλλογής τεκμηριώνονται, το υπουργείο Πολιτισμού θα οριστικοποιήσει άμεσα διά της κατάλληλης νομικής οδού τα μέτρα για την απόκτησή της» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΠΟ
κομμουνιστές αντιστασιακοί οδηγούνται στο απόσπασμα
Θεσσαλονίκη: Πιθανή η παράδοση του FlyOver ακόμη και νωρίτερα – «Τα εργοτάξια δουλεύουν πυρετωδώς» δηλώνει ο Χρίστος Δήμας
Στο 50% έχει φτάσει η πρόοδος κατασκευής έργου, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου AVAX, Κωνσταντίνος Μιτζάλης, ο οποίος εμφανίζεται αισιόδοξος για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος
FlyOver στη Θεσσαλονίκη
Οι «Αλεπούδες» της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετέχουν με F-16 Viper στην «Red Flag», την πιο σκληρή αεροπορική άσκηση του πλανήτη
Θα πετάξουν πάνω από την έρημο της Νεβάδα για να αποδείξουν ότι η ελληνική αεροπορική ισχύς μπορεί να σταθεί ισότιμα στο πιο απαιτητικό περιβάλλον αεροπορικού πολέμου παγκοσμίως
Ελληνικό F-16 Viper
Κατατέθηκε το πόρισμα της ΕΔΕ για τα επεισόδια στο ΑΠΘ: «Οποιαδήποτε εκδήλωση θα πραγματοποιείται κατόπιν άδειας»
Kατά τις εργάσιμες ημέρες, όλα τα κτίρια του Πανεπιστημίου θα κλείνουν στις 22:00, τα Σαββατοκύριακα, οι Σχολές θα παραμένουν κλειστές, ενώ οι μεταπτυχιακές και ερευνητικές δραστηριότητες θα διεξάγονται μέχρι τις 18:00
Επεισόδια
Νηπιαγωγός μηνύει το δημόσιο, την υποχρέωσε να γυρίσει με σπασμένο πόδι στην εργασία της
Η αναπληρώτρια νηπιαγωγός κινείται νομικά κατά του δημοσίου για ηθική βλάβη. «Οι αναπληρωτές δικαιούμαστε 15 μέρες άδεια ετησίως, με αποτέλεσμα να πρέπει να επιστρέψω στο σχολείο με πατερίτσες»
Η νηπιαγωγός που έσπασε το πόδι της εν ώρα εργασίας
5