Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Έφεση κατά του βουλεύματος για τη φονική φωτιά στο Μάτι

Έφεση κατά του βουλεύματος για τη φονική φωτιά στο Μάτι

Έφεση ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Μεϊδάνη, στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο αναβαθμίστηκε το κατηγορητήριο για τα πρώην στελέχη της πυροσβεστικής που εμπλέκονται στην υπόθεση της φονικής φωτιάς στο Μάτι με τα 103 θύματα.

Ο εισαγγελικός εισαγγελικός έθεσε ζήτημα απόλυτης ακυρότητας λόγω της απόφασης να επιστρέψει η δικογραφία για τη φονική φωτιά στο Μάτι στον ανακριτή προς τη μετατροπή της κατηγορίας σε κακούργημα αναφορικά με πέντε πρόσωπα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός υποστηρίζει ότι κατά το νόμο θα πρέπει πρώτα να ενεργήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας και στη συνέχεια να συνεχιστούν οι ανακριτικές πράξεις για αναβάθμιση της κατηγορίας, πράγμα το οποίο δεν έχει συμβεί στην προκείμενη περίπτωση. 

Σχετικά με την απαλλαγή έξι κατηγορούμενων, ο εισαγγελέας Εφετών διαφώνησε με το δικαστικό συμβούλιο, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη. 

Επίσης, θέτει και ζήτημα αρνητικής υπέρβασης εξουσίας, λόγω ανυπαρξίας του διατακτικού του βουλεύματος ως προς 13 κατηγορούμενους που έχουν παραπεμφθεί για να δικαστούν.

Τον τελευταίο λόγο έχει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο θα αποφανθεί αν τελικά θα αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις