Ελλάδα

ΕΦΕΤ: Αποσύρει λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα [pics]

Την απόσυρση λευκού τυριού άλμης από αγελαδινό γάλα ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ. Προς ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού δόθηκαν στη δημοσιότητα και φωτογραφίες του προϊόντος.

Στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που έγιναν από τον ΕΦΕΤ και την περιφερειακή διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ζητήθηκε η άμεση απόσυρση του συνόλου των παρτίδων που αφορούν σε λευκό τυρί άλμης από αγελαδινό γάλα, με την εμπορική ονομασία “ΓΑΛΠΟ”.

galpo
Φωτογραφία ΕΦΕΤ

Το τυρί που ανακαλείται πωλείται σε πλαστικά κουτιά των 900 γραμμαρίων, 1 κιλού και 2 κιλών. Το τυρί παράγεται από την εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΑΕ, 5ο χλμ. ΕΟ Τρικάλων – Πύλης και πωλείται στην Ελλάδα από την επιχείρηση ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ.

galpo
Φωτογραφία ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ, όπως ανακοίνωσε, αποφάσισε την ανάκληση λόγω πλήρους έλλειψης αναγραφής της χώρας προέλευσης του γάλακτος, όπως απαιτείται από το νόμο, για την αποφυγή παραπλάνησης των καταναλωτών.

Τα προϊόντα χαρακτηρίστηκαν μη κανονικά ως προς την επισήμανση και η απόσυρση έγινε για την αναγραφή από την παραγωγό εταιρεία της απαιτούμενης από τη νομοθεσία πληροφόρησης για τη χώρα προέλευσης του γάλακτος, σύμφωνα με τα στοιχεία αγοράς – προμήθειας γάλακτος και παραγωγής τελικών προϊόντων, σημειώνει ο ΕΦΕΤ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΚΥΣΕΑ – Έκτακτες κρίσεις: Νέος Διοικητής της ΑΣΔΕΝ ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Βακεντής
Με τις έκτακτες κρίσεις στον Στρατό Ξηράς, το ΚΥΣΕΑ όρισε νέο Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων τον Αντιστράτηγο Δημήτριο Βακεντή, αξιωματικό με μακρά και πολυσχιδή πορεία
Ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Βακεντής 1
«Πρέπει να διερευνηθεί πώς έφτασαν τα κειμήλια στα χέρια των μοναχών» δηλώνει η Δημογλίδου - Πώς οι αστυνομικοί ξεσκέπασαν το κύκλωμα στα Καλάβρυτα
Σύμφωνα με την Κωνσταντία Δημογλίδου δεν έχει ακόμα υπολογιστεί η αξία των κειμηλίων - «Το αποτέλεσμα της έρευνας εξέπληξε και τους αστυνομικούς που ασχολήθηκαν»
O Ηγούμενος της Μονής Καλαβρύτων, που φέρεται πως προσπάθησε να πουλήσει Βυζαντινές εικόνες και Ευαγγέλια
Αμαλιάδα: Ο πατέρας του μικρού Παναγιωτάκη κατηγορεί την Ειρήνη Μουρτζούκου – «Η φόνισσα σκότωσε το παιδί μου»
Σύμφωνα με το patrisnews.gr, το πολυσέλιδο ιατροδικαστικό πόρισμα αποκάλυψε ότι ο θάνατος του μικρού παιδιού δεν οφείλεται σε φυσικά αίτια, αλλά σε δολοφονία δια ασφυξίας
Ειρήνη Μουρτζούκου