Ελλάδα

Κλειστές τράπεζες: Παρατείνεται η αργία μέχρι την Παρασκευή!

Πολλά τα ερωτήματα για το ενδεχόμενο παράτασης στις... κλειστές τράπεζες, αφού διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως μοιάζει δύσκολο να ανοίξουν πριν την Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή, με το capital control να συνεχίζεται.

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν φυσικά και την λειτουργία των τραπεζών.

Την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει νέα Σύνοδος Κορυφής, με την πλευρά των δανειστών να έχει στείλει ουσιαστικά τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση, που θα μπορούσε να συμπτυχθεί στην φράση: “Συμφωνία ή Grexit“.

Την ίδια ώρα, η αγωνία των πολιτών για το πόσο ακόμη θα παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες, ολοένα και αυξάνεται.

Μία κατάσταση που είναι δύσκολο να αλλάξει πριν την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής, όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης και επιβεβαιώνεται από τις πληροφορίες του newsIT.

Την αρχή έκανε ο Fabrizio Goria, του eastonline.eu, ο οποίος ανέφερε στο twitter πως “η Ελλάδα θα εκδόσει υπουργική απόφαση για την επέκταση της τραπεζικής αργίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές”.

Στην συνέχεια, το RANsquawk ανέφερε επίσης στο twitter πως η Ελλάδα θα παρατείνει την τραπεζική αργία, προσθέτοντας το ερώτημα: “τι θα γίνει όμως την Δευτέρα;”.

Από την πλευρά του, ο Peter Spiegel των Financial Times αναδημοσιεύει μία παρόμοια πληροφορία.

Οι πληροφορίες του newsIT αναφέρουν πς η παράταση της τραπεζικής αργίας θα επιβεβαιωθεί σήμερα με υπουργική απόφαση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διαφορετική διαμαρτυρία Ηπειρωτών στο Ζάππειο: Κλαρίνο, φουστανέλες και χοροί: «Η ιστορία της Ελλάδας δεν ιδιωτικοποιείται»
Οι εικόνες από το σημείο αποτυπώνουν εκατοντάδες ανθρώπους με παραδοσιακές φορεσιές να σχηματίζουν έναν τεράστιο χορό που «αγκάλιασε» το μέγαρο, στέλνοντας μήνυμα προστασίας της δημόσιας περιουσίας
Ζάππειο
Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας απαντά στο γιατί δεν πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις μετά τα επεισόδια στο ΑΠΘ
Οι ουσιαστικές και «σοβαρές» συλλήψεις απαιτούν χρόνο για την αξιολόγηση των στοιχείων, την ταυτοποίηση των εμπλεκομένων και την πλήρη δικονομική θωράκιση, ξεκαθαρίζει η Ένωση
Επεισόδια στο ΑΠΘ
Απίστευτες σκηνές στον Άγιο Δημήτριο: Κινηματογραφική καταδίωξη με κλεμμένο αυτοκίνητο που «μπούκαρε» σε ίντερνετ καφέ
Ο οδηγός του ΙΧ έχασε τον έλεγχο του οχήματος στην οδό Ιωάννου Μεταξά και προσέκρουσε, αρχικά, σε δύο σταθμευμένες μηχανές και μετά σε πρόσοψη ίντερνετ καφέ, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός
Το αυτοκίνητο μετά την καταδίωξη
5