Ελλάδα

Εκλογές 2023: Ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για Άτομα με Αναπηρία σε όλα τα εκλογικά τμήματα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα ψηφίσουν και αυτή την Κυριακή των εκλογών τα Άτομα με Αναπηρία, σύμφωνα με όσα διευκρινίζει το υπουργείο Εσωτερικών σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, με άρθρο που συμπεριελήφθη στον εκλογικό νόμο (Άρθρο 83, παρ. 3Α του π.δ. 26/2012) και τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου, προβλέπεται η δημιουργία ειδικά διαμορφωμένου χώρου υποδοχής και υποστήριξης εκλογέων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα στα εκλογικά τμήματα που δεν πληρούν τα κριτήρια προσβασιμότητας για Άτομα με Αναπηρία.

Ως εκ τούτου, επισημαίνεται ότι οι οικείοι δήμοι οφείλουν να φροντίσουν για τη δημιουργία του ειδικά διαμορφωμένου χώρου και να ορίσουν αρμόδιο υπάλληλο.

Παράλληλα, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι καλούνται να συνδράμουν τον εκλογέα προκειμένου να ασκήσει απρόσκοπτα το εκλογικό του δικαίωμα.

Υπενθυμίζεται ότι στον χώρο εντός του διαχωριστικού ψηφοφορίας για την επιλογή του ψηφοδελτίου, αποκλειστική πρόσβαση, εφόσον είναι αναγκαίο, εκτός από τον εκλογέα, έχουν:

   α) ο δικαστικός αντιπρόσωπος

   β) τυχόν συνοδός του εκλογέα, με την ευθύνη και την παρουσία του δικαστικού αντιπροσώπου.

   Στο κατάστημα ψηφοφορίας και στον χώρο υποδοχής και υποστήριξης εκλογέων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα επιτρέπεται η είσοδος σκύλων βοηθείας (οδηγών) ατόμων με αναπηρία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Από το 1995 απασχολεί τις αρχές ο «Τίτι» που απείλησε αστυνομικούς στο Μικρολίμανο και πυροβολήθηκε - Φωτογραφίες από τον βαρύ οπλισμό του
Ξεπερνούν τα 73 χρόνια οι ποινές που εκκρεμούν σε βάρος του - Υποβλήθηκε σε χειρουργείο και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του «Αττικόν» - Βαρύ και «σκοτεινό» το ποινικό μητρώο του
Οι χειροβομβίδες που βρέθηκαν στην κατοχή του
Κώστας Μπακογιάννης για την αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου: Αναρωτιόμουν αν τον πετύχω στον δρόμο, τι θα κάνω
«Έχει καταδικαστεί ισόβια 17 φορές αλλά εξέτισε 1,5 χρονο για κάθε δολοφονία Το θεωρούμε αυτό δικαιοσύνη; Εμένα με ξεπερνάει» ανέφερε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων
Αλέξανδρος Γιωτόπουλος
47