Ελλάδα

Εξαπατούσαν ηλικιωμένους σε όλη την Ελλάδα – 73.000 ευρώ η λεία των «αετονύχηδων»

Υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων εξιχνίασε η αστυνομία στα Χανιά. Οι δράστες εξαπατούσαν ανύποπτους πολίτες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, πρόκειται για 17 υποθέσεις απάτης (15 τετελεσμένες και 2 απόπειρες), οι οποίες διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας με έδρα των απατεώνων τα Χανιά. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 22 κατηγορουμένων για σύσταση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες.

Όπως αναφέρει η αστυνομική ανακοίνωση, «μετά από πολύμηνη έρευνα και προανάκριση του αστυνομικού τμήματος Κισσάμου, προέκυψε ότι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, πραγματοποιούσε πλήθος τηλεφωνικών κλήσεων, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες που λειτουργούν τα τραπεζικά ιδρύματα, σε ηλικιωμένους πολίτες και τους συστήνονταν ψευδώς ως διευθυντής ή υπάλληλος τραπεζικών ιδρυμάτων.

Όπως τους ανέφερε, δικαιούνταν επιστροφή μεγάλων χρηματικών ποσών από δήθεν αναδρομικά συντάξεων και τους έπειθε με διάφορα προσχήματα να προβούν πρώτα σε κατάθεση χρηματικών ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς φυσικών προσώπων που τους υποδείκνυε».

Από την έρευνα των αρχών διαπιστώθηκε ότι από τις 04.10.2021 έως και τις 27.06.2022 είχε διαπράξει τις παραπάνω απάτες, ενώ οι λογαριασμοί στους οποίους γίνονταν οι καταθέσεις ανήκαν σε μέλη της ομάδας.

Στους συγκεκριμένους λογαριασμούς είχε κατατεθεί συνολικά το χρηματικό ποσό των 73.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το αστυνομικό τμήμα Κισσάμου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τελευταία «ευκαιρία» για τους αιώνιους φοιτητές: Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας
Η νέα ρύθμιση «διασφαλίζει ότι όσοι έχουν προχωρήσει σημαντικά τις σπουδές τους, έχουν ευκαιρία να τις ολοκληρώσουν» και τη χαρακτήρισε «ρεαλιστική, ενισχυτική και παιδαγωγικά συνεπή»
Έδρανα πανεπιστημίου 1
Η ξηρασία ως βασικότερος λόγος της λειψυδρίας – Ο ρόλος των βροχοπτώσεων και της μείωσης των χιονοπτώσεων
Ο Παναγιώτης Σαμπατακάκης, διδάκτορας Υδρογεωλογίας του Πανεπιστημίου Μπολόνιας, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Υδρογεωλόγων και διευθυντής Υδατικών Πόρων του Ι.Γ.Μ.Ε., εξηγεί το μηχανισμό της ξηρασίας
Στερεύει ο ποταμός Πηνείος στην Ηλεία 1
Αναπάντητα ερωτήματα για το νεκρό 3χρονο κορίτσι του Παλαιού Φαλήρου - Προμελέτη και συγκάλυψη «δείχνουν» τα ευρήματα
Η μητέρα οδηγείται σήμερα στον ανακριτή όπου καλείται να απαντήσει σε πλήθος ερωτημάτων - Η ίδια πέφτει σε αντιφάσεις και αλλάζει συνεχώς την ομολογία της
Το δώμα που έμενε η οικογένεια στα Πατήσια 2