Ελλάδα

Εξιχνιάστηκαν 3 οπαδικές επιθέσεις σε ανηλίκους σε Γλυκά Νερά και Χαλάνδρι

Εξιχνιάστηκαν 3 περιπτώσεις οπαδικής βίας σε βάρος ανηλίκων, οι οποίες καταγράφηκαν στις 5 και 23 Δεκεμβρίου 2022 στην περιοχή των Γλυκών Νερών και στο Χαλάνδρι.

Για τις επιθέσεις στα Γλυκά Νερά και στο Χαλάνδρι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων για παράβαση της νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, σε συνδυασμό με ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, νομοθεσία για τα όπλα και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, πρόκειται για οπαδούς ομάδας που φέρεται να ανήκουν σε οργανωμένους συνδέσμους, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού με άλλα άτομα, που αναζητούνται, πραγματοποιούσαν ομαδικές επιθέσεις σε βάρος μη οργανωμένων φιλάθλων άλλης ομάδας, κυρίως ανηλίκων, κατά τη διάρκεια επιστροφής τους από αγώνες.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, μετά από αγώνα μεταξύ των ομάδων τους, εντόπιζαν τα θύματά τους κατά την αποβίβασή τους από μέσα μαζικής μεταφοράς και πραγματοποιούσαν τις επιθέσεις.

Στόχος των επιθέσεων ήταν να αφαιρέσουν από τα θύματα τα διακριτικά της ομάδας που έφεραν και να τα αναρτήσουν σε λογαριασμό social media που διαχειρίζεται οργανωμένος σύνδεσμος της ομάδας, καθώς και η περαιτέρω πρόκληση σωματικών βλαβών και αφαίρεση άλλων προσωπικών τους αντικειμένων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα «τυφλά σημεία» στον ΟΠΕΚΕΠΕ που εκμεταλλεύτηκαν επιτήδειοι για να εισπράττουν παράνομες επιδοτήσεις - Τι κατέθεσαν σε δίκη στελέχη του Οργανισμού
Όπως τόνισαν οι μάρτυρες, μετά το 2015, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει σταματήσει τους διασταυρωτικούς ελέγχους και άρα δεν μπορούν να εισπραχθούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα
ΟΠΕΚΕΠΕ
Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες Ελλήνων που επέστρεψαν με πτήσεις επαναπατρισμού – «Είδαμε θραύσματα να πέφτουν δίπλα μας»
«Μας είχαν στο αεροδρόμιο 15 ώρες να περιμένουμε χωρίς να ξέρουμε τι συμβαίνει. Μας σταμάτησαν την πτήση και γυρίσαμε πίσω χωρίς καμία εξήγηση»
Επιστροφή Ελλήνων από το Ντουμπάι
Ράλι στις τιμές των καυσίμων – Έως και 11 λεπτά ακριβότερο το πετρέλαιο θέρμανσης
Όπως λένε, ιδιοκτήτες πρατηρίων αλλά και οδηγοί οι αυξήσεις πλέον είναι πλέον καθημερινές με τη βενζίνη να τσιμπάει από προχθές δύο έως τέσσερα λεπτά. Μεγαλύτερες οι αποκλίσεις στις τιμές του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης
Οι τιμές βενζίνης και πετρελαίου κίνησης σε πρατήριο υγρών καυσίμων 9