Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά για τις φωτιές σε Σταμάτα και Ροδόπολη

Χαρδαλιάς

Έκτακτες ανακοινώσεις έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τις φωτιές σε Σταμάτα και Διόνυσο μαζί με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το μήνυμα είχε προγραμματιστεί για τις 17.15 και ξεκίνησε λίγο αργότερα, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ενημερώνει πως σε τέσσερις προσαγωγές για την πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική προχώρησε η ΕΛΑΣ. Το πύρινο μέτωπο σε Διόνυσο, Ροδόπολη, Σταμάτα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ύφεση.

Για πολύ δύσκολη πυρκαγιά έκανε λόγο και από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης…

Για 20 σπίτια καμένα ή με μεγάλες ζημιές μίλησε ο κοινοτάρχης Ροδόπολης Βασίλης Κλεφτάκης.

Επιπλέον έχουν ενισχυθεί και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή. Συνολικά επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα, 12 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη μαζί με το ρωσικό BERIEV-200. Την επιχείρηση συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Έχουν πάντως πέσει οι άνεμοι εντάσης 5 με 6 μποφόρ που έπνεαν νωρίτερα.

Click4more: Φωτιά σε Σταμάτα – Διόνυσο: Το newsit.gr στο μέτωπο της πυρκαγιάς

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης ανέφερε στην ΕΡΤ ότι «είναι καλύτερη η εικόνα, υπό μερικό έλεγχο η φωτιά, φοβόμαστε αναζωπυρώσεις, πιστεύουμε μέχρι να έρθει νύχτα θα έχουν τελειώσει (κατάσβεση) περιμένω όμως να μείνει η πυροσβεστική για να αποφευχθούν αναζωπυρώσεις τη νύχτα». Αν δεν είχε η καύσιμη ύλη στα οικόπεδα θα ήμασταν πολύ χειρότερα ευχαριστώ την Πολιτική Προστασία. «Οι δημότες να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους δεν έχουμε κανένα πρόβλημα» δήλωσε ο δήμαρχος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις