Ελλάδα

Εκθέσεις-φωτιά για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων

 

Δύο εκθέσεις που “καίνε” και αφορούν...

υπερτιμολογήσεις και υπερσυνταγογράφηση φαρμακευτικών σκευασμάτων στην Ελλάδα παραδόθηκαν στον υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδο και παρουσιάστηκαν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας.

 

Τις εκθέσεις παρέδωσε εμπιστευτικά στον υπουργό ο βουλευτής Ηλίας Μόσιαλος.

Η πρώτη έκθεση παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύουν ορισμένες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες την υπερτιμολόγηση φαρμάκων που προορίζονται για την Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις έγινε γνωστό ότι παραδόθηκε η έκθεση στον υπουργό Εργασίας, σημειώθηκε μπαράζ πιέσεων από διάφορους παράγοντες -όπως αποκάλυψαν αρμόδιοι του υπουργείου- προκειμένου “να μη ληφθούν υπ’ όψιν τα στοιχεία και να μη δουν το φως της δημοσιότητας”.

Η δεύτερη έκθεση κάνει λόγο για εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης στα ύψη εξαιτίας της υπερσυνταγογράφησης φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σε διάστημα μόλις 9 ετών η αντίστοιχη δαπάνη στους ασφαλιστικούς οργανισμούς έχει αυξηθεί 400 έως 500%. Αντιθέτως, σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη η αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δεν υπερβαίνει το 50%.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα αποκαλυπτικά μηνύματα του 63χρονου πριν πυροβολήσει τον κουμπάρο του στη Θεσσαλονίκη - «Ήθελε να με βγάλει από την μέση»
«Τον απείλησα ότι θα τον σπάσω στο ξύλο. Ήθελα να τον φοβερίσω να σταματήσει να ασχολείται με την γυναίκα μου», λέει ο φερόμενος ως δράστης που αναζητείται από τις αρχές
Περιπολικό της αστυνομίας σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης 1
Βίντεο ντοκουμέντο πριν από την επίθεση των κουκουλοφόρων στη Νομική Σχολή Αθηνών – Η ύποπτη μοτοσικλέτα και οι κινήσεις των δραστών
«Με χτύπησαν με τον πυροσβεστήρα στο πρόσωπο», λέει ο φοιτητής που τραυματίστηκε - Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι κουκουλοφόροι να ήταν και αυτοί φοιτητές της νομικής
Μοτοσικλέτα στον δρόμο 4