Ελλάδα

Ελένη Γιαμαρέλλου: «Να εμβολιαστούμε αν θέλουμε να πλησιάσουμε προς το τέλος της πανδημίας»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην αναγκαιότητα των εμβολιασμών στάθηκε η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου λέγοντας ότι αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για να απαλλαγούμε από τον κορονοϊό, ενώ μίλησε και για το άνοιγμα των σχολείων.

«Τα παιδιά χρειάζονται τα σχολεία ανοιχτά. Σε όλη την Ευρώπη, με εξαίρεση την Ολλανδία, όλα τα σχολεία είναι ανοιχτά», είπε αρχικά η κα Γιαμαρέλλου για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία στις 10 Ιανουαρίου.

Και πρόσθεσε: «Θέλουμε τα σχολεία ανοιχτά για την εκπαίδευση, την ψυχολογία των παιδιών. Αυτή τη στιγμή γίνονται πολλά τεστ, τα παιδιά φορούν μάσκα και τη φορούν σωστά. Όμως θα ξαναδούμε τα μέτρα αν τυχόν υπάρξει πρόβλημα».

«Οι θάνατοι είναι σταθεροποιημένοι, όπως και οι διασωληνωμένοι παρότι τα κρούσματα αυξάνονται», σχολίασε.

Η Ελένη Γιαμαρέλλου μίλησε και για το ενδεχόμενο τέλος της πανδημίας. «Δανία και Νότια Αφρική ανακοίνωσαν χτες ότι τελειώνουμε. Δεν ξέρω πού τη βρήκαν τόση αισιοδοξία. Αυτή τη στιγμή όμως αυτό που μας απασχολεί είναι οι ανεμβολίαστοι. Σε αυτούς γίνονται οι μεταλλάξεις. Στη φάση που ο ιός πολλαπλασιάζεται στα κύτταρά τους γίνονται και οι μεταλλάξεις».

«Αν θέλουμε όντως να πλησιάσουμε προς το τέλος πρέπει να κάνουμε εμβόλιο και την τρίτη δόση. Επίσης, έρχονται φάρμακα», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη φυλακή ο 30χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας της συζύγου του στο Ηράκλειο - «Ο γαμπρός μου έπαιζε θέατρο» λέει η μητέρα της 28χρονης
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι είναι αθώος και πώς η 28χρονη έπεσε μόνη της από το όχημα - «Μου είχε δώσει κλωτσιά και με είχε ρίξει κάτω ενώ ήμουν εγχειρισμένη 10 μέρες» λέει η μητέρα της
Η 28χρονη που νοσηλεύεται έχοντας σοβαρά τραύματα
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η Ελλάδα θεσπίζει για πρώτη φορά ολοκληρωμένο πλαίσιο για την ασφαλή χρήση της στα σχολεία
Η χρήση εργαλείων ΤΝ θα είναι προαιρετική και υπό την εποπτεία εκπαιδευτικού, με απαγορεύσεις για deepfakes, πλήρως αυτοματοποιημένη αξιολόγηση και εισαγωγή προσωπικών δεδομένων μαθητών
Μαθητές, σχολείο