Ελλάδα

Ελεύθερες οι μεταγραφές για τους πυρόπληκτους φοιτητές του Δήμου Μαραθώνα

Την επέκταση του μέτρου της χορήγησης δικαιώματος μετεγγραφής σε σχολές της Αθήνας, για όλους τους πληγέντες φοιτητές από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, χαιρετίζει ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας.

Πρόκειται για ένα «κοινωνικό μέτρο στήριξης» για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους που βίωσαν την τραγωδία και διεκδίκησε ως αρωγός «στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή», η δημοτική Αρχή, σημειώνει ο δήμαρχος.

Ο κ. Τσίρκας ευχαριστεί την υπουργό Νίκη Κεραμέως, που «ρύθμισε, επ’ ωφελεία των φοιτητών μας, αυτή την εκκρεμότητα και μάλιστα διασταλτικά, μέχρι το έτος 2021-2022».

Συγκεκριμένα η σχετική υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 4053/Β/2019) αφορά στα τέκνα των οποίων η μόνιμη πρώτη κατοικία έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ή έχει υποστεί τέτοιας έκτασης λειτουργικές ζημιές που την καθιστούν μη κατοικήσιμη, ή η επιχείρηση γονέα έχει καταστραφεί ολοσχερώς, εξαιτίας του συμβάντος.

Ειδικότερα, το δικαίωμα μετεγγραφής ισχύει για όλους τους φοιτητές με μόνιμη κατοικία στις πυρόπληκτες περιοχές και συγκεκριμένα στη δημοτική ενότητα Νέας Μάκρης του δήμου Μαραθώνος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Επαγγελματικό» χτύπημα «βλέπουν» πίσω από την έκρηξη στην τράπεζα της Θεσσαλονίκης - Ανέλαβε τις έρευνες το ελληνικό FBI
Οι αρχές εκτιμούν πως υπάρχουν αρκετές ομοιότητες με την έκρηξη που είχε γίνει τον περασμένο Μάιο, και πάλι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και στην οποία είχε χάσει τη ζωή της μία 39χρονη
Αυτοκίνητα
6