Ελλάδα

Ελεύθεροι οι 8 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στα επεισόδια στο Πολυτεχνείο – Ο όρος που τους επιβλήθηκε

Ελεύθεροι με περιοριστικό όρο αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους οι 8 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στα επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

Ο περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε στους περισσότερους είναι να μην πλησιάζουν στο Πολυτεχνείο και γενικότερα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι 8 κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος, για συμμετοχή στα επεισόδια που ακολούθησαν την πορεία για την 45η επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του ΕΜΠ κατά της δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967.

Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για κακουργηματική έκρηξη και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Οι 8, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στα επεισόδια, ισχυριζόμενοι πως απλώς βρίσκονταν στην περιοχή την συγκεκριμένη ώρα.

Μάλιστα, ένας από τους κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είναι άστεγος.

Στις 29 Νοεμβρίου αναμένεται να διεξαχθεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη άλλων επτά συλληφθέντων για τα επεισόδια της 17ης του μηνός σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξης κοινής ειρήνης και της αντίστασης κατά της Αρχής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έφοδος στις φυλακές Αλικαρνασσού για το μακελειό στα Βορίζια: Εκεί κρατούνται συγγενείς του 39χρονου - Δείτε τι βρέθηκε στα κελιά
Οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν επικοινωνίες που σχετίζονται με την τοποθέτηση της βόμβας στο σπίτι της οικογένειας Φραγκιαδάκη - Κατά την επιχείρηση βρέθηκε ένα μαχαίρι και ένα κινητό το οποίο στάλθηκε για ανάλυση
Το μαχαίρι που βρέθηκε από την έφοδο
Ανανεώθηκε πριν 22 λεπτά
9
Κραυγή αγωνίας για να μην ξεσπάσει βεντέτα στα Βορίζια - Μετά την κηδεία της 56χρονης αναμένεται να παραδοθούν τα 3 ανίψια της
Κλειστά και σήμερα τα σχολεία σε Βορίζια και Ζαρό – Το μεσημέρι η κηδεία της 56χρονης – Με drones αναζητούν τους εμπλεκόμενους στα βουνά της Κρήτης
56χρονη
«Αφαίρεσαν τη ζωή» του Echo, του σκύλου που εντόπισε την σορό του Μπάμπη Κούτσικου και συμμετείχε στις έρευνες για τον Βασίλη Καλογήρου
«Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει δελτίο τύπου που θα αναφέρεται ο λόγος που μας αφαίρεσαν από την ζωή μας τον Echo μας!!! Καλό παράδεισο ψυχή μας»
O σκύλος Εcho