Ελλάδα

Ελληνικό: Η περίεργη επίσκεψη που δέχτηκε στο νοσοκομείο ο γιος της οικογένειας που «ξεκληρίστηκε» μέσα σε 13 ημέρες – «Είστε κλέφτες, φύγετε από εδώ» φώναζε

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν μετά το Πάσχα ένας οικογενειακός φίλος θέλησε να επισκεφτεί τον Μιχάλη Σιδηρόπουλου, τον γιο της οικογένειας από το Ελληνικό

Με προσεκτικά βήματα το Ανθρωποκτονιών εξετάζει την υπόθεση των τριών θανάτων στο Ελληνικό, καθώς ερευνά αν ο θάνατος μάνας, γιου και κόρης μέσα σε 13 ημέρες είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας ή τυχαίο γεγονός.

Σημειώνεται πως η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν μετά το Πάσχα ένας οικογενειακός φίλος θέλησε να επισκεφτεί τον Μιχάλη Σιδηρόπουλου, τον γιο της οικογένειας από το Ελληνικό. Ωστόσο, δεν κατάφερε να τον εντοπίσει ούτε στο τηλέφωνο, ούτε στο σπίτι. 

Το οικογενειακό δράμα ξεκίνησε τη Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου όταν έφυγε από τη ζωή η μητέρα, Κατερίνα Σιδηροπούλου, 98 χρόνων. Έξι μέρες αργότερα, η κόρη της, Βαρβάρα Σιδηροπούλου, 78 χρόνων, αφήνει κι εκείνη την τελευταία της πνοή.

Λίγες ημέρες μετά, στις 28 Απριλίου, ολοκληρώθηκε ο κύκλος θανάτου. Ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος, 75 χρόνων, πέθανε στο «Ιόνιο Θεραπευτήριο» Κορυδαλλού.

Σε όλες τις περιπτώσεις εκκρεμούν οι απαραίτητες εξετάσεις καθώς λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζαν οι γιατροί αρχικά θεώρησαν πως έφυγαν από παθολογικά αίτια και γι΄ αυτό δεν είχε πραγματοποιηθεί η νεκροψία-νεκροτομή.

Ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος, που ήταν μετανάστης για χρόνια στον Καναδά, τα τελευταία χρόνια ζούσε με τη μητέρα του και την αδερφή του στο σπίτι τους στο Ελληνικό. Εκεί θέλησε να τον επισκεφτεί και ο Ελληνοκαναδός φίλος του. Μετά από άκαρπες προσπάθειες να τον εντοπίσει πήγε στη γειτονιά στο Ελληνικό και ρώτησε για τον Μιχάλη.

Πληροφορήθηκε πως τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, έφυγαν από τη ζωή σχεδόν ταυτόχρονα, τις ημέρες του Πάσχα.

«Η οικιακή βοηθός δεν μιλούσε σε κανέναν και κρατούσε τα μυστικά για εκείνη. Κάτι που έμαθα είναι ότι ενώ είχε πεθάνει η μητέρα, κρατούσε τη Βέρα, την κόρη της δηλαδή στο σκοτάδι, με την εντύπωση ότι η μητέρα της ζει. Ίσως το έκανε για να μην στεναχωρηθεί αλλά ίσως για να μην υποπτευθεί τον περίεργο ρόλο που είχε», λέει χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή Φως στο Τούνελ ρώτησε την Αστυνομία γιατί δεν σφραγίζουν το σπίτι και επιτρέπουν στην οικιακή βοηθό να μπαινοβγαίνει.

«Η απάντησή τους ήταν ότι δεν είναι εύκολο σαν διαδικασία να γίνει αν δεν έχουν εμφανιστεί συγγενείς. Στο σπίτι δεν υπήρχε κινητικότητα πριν “φύγουν” από τη ζωή. Δεν είχαν δηλαδή επισκέψεις. Η οικογένεια είχε μια εσωστρέφεια εκτός του Μιχάλη. Εκείνος ήταν ανοιχτός άνθρωπος. Του άρεσε να τραγουδάει και να παίζει την κιθάρα του. Ήταν πολύ ευχάριστος, αλλά στο σπίτι αυτό δεν πήγαινε κόσμος, εκτός από τη φίλη του. Φοβάμαι πως πρώτον έχει πέσει θύμα σπείρας της βουλγαρικής μαφίας και δεύτερον θα ήθελα να ελεγχθεί ο ρόλος της φίλης του. Επειδή είμαι λάτρης των μαθηματικών και των πιθανοτήτων, είναι απίθανο να ‘έφυγαν’ και οι τρεις άνθρωποι τυχαία μέσα σε 13 ημέρες», κατέληξε.

Στο κάδρο έχει μπει η οικιακή βοηθός που βοηθούσε την οικογένεια από τον Φεβρουάριου. Η γυναίκα από τη Βουλγαρία μάλιστα παραμένει στο σπίτι της οικογένειας, ενώ γείτονες καταγγέλλουν πως μετά το θάνατο της οικογένειας άδειαζε το σπίτι. Η ίδια αρνείται τους ισχυρισμούς αυτούς και σημειώνει πως τα κλειδιά του σπιτιού θα τα παραδώσει σε συγγενείς και όχι σε ξένους.

Την υπόθεση ανέλαβε το Ανθρωποκτονιών καθώς υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να μπλοκάρουν τις ταφές των τριών ανθρώπων προκειμένου να γίνουν ιατροδικαστικές εξετάσεις.

«Εμπλέκεται μία γυναίκα από την Βουλγαρία, η οποία δεν μπορεί να δικαιολογήσει πώς είχε τα κλειδιά, ήταν τις λανθασμένες ώρες στο λανθασμένο σημείο. Περιμένουμε την ιατροδικαστική και υπάρχει διαταγή να μην ταφούν οι σοροί ακόμα και θα γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις», ανέφερε ο Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο Mega». 

«Ήρθε συμβολαιογράφος, ο Μιχάλης εξαγριώθηκε»

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο Τούνελ», όπου φιλοξένησε και μια συγκλονιστική μαρτυρία συνοδού ασθενή που νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο με τον Μιχάλη Σιδηρόπουλο. 

 

Ο μάρτυρας είπε στην εκπομπή: «Ήρθαν κάποια μέρα στον θάλαμο με έναν καλοντυμένο κύριο που κρατούσε κάτι σαν χαρτοφύλακα. Μου έκανε εντύπωση ότι τράβηξαν το παραβάν χωρίς να έχουν έρθει γιατροί να τον εξετάσουν, μην τους βλέπουμε εμείς. Στην αρχή μιλούσαν χαμηλόφωνα και δεν μπορούσα να καταλάβω τι γινόταν. Ακούσαμε τον κύριο Μιχάλη να φωνάζει δυνατά ‘είστε κλέφτες, φύγετε από εδώ’. Συγκεκριμένα τον πίεζαν να μεταβιβάσει κάποιο ακίνητο σε μία γυναίκα αλλά δεν κατάλαβα σε ποια. Ο κ. Μιχάλης εξαγριώθηκε. Έγινε μεγάλη φασαρία και κλήθηκε η ασφάλεια του νοσοκομείου. Έμαθα πως ο άνδρας ήταν συμβολαιογράφος. Τους απομάκρυναν και προσπάθησαν να ηρεμήσουν τον ηλικιωμένο, που είχε ταραχτεί πολύ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ακόμη δύο πρόσωπα «στο κάδρο» για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα - «Ο ανιψιός ανεχόταν τον επιστάτη» λέει φίλος του ιδιοκτήτη κάμπινγκ
Μετά τις έρευνες των αρχών στα κινητά τηλέφωνα των φερόμενων δραστών του εγκλήματος, στην υπόθεση εμπλέκονται και 2 ακόμη πρόσωπα από το κοντινό περιβάλλον του ιδιοκτήτη κάμπινγκ στη Φοινικούντα
68χρονος
«Μωρή καρ@@λα θα σε γα@@@ω» φώναζε στη 43χρονη οδηγό πριν της επιτεθεί και τη χτυπήσει ο 40χρονος επιχειρηματίας που εμφανιζόταν ως γιατρός
«Θα πάω στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης της γυναίκας γιατί ο άνθρωπος αυτός θα μπορούσε να της έχει κάνει μεγάλο κακό αν δεν βρισκόταν κόσμος εκείνη την ώρα», λέει αυτόπτης μάρτυρας στο newsit.gr
δηλώσεις 3
Βίντεο ντοκουμέντα - Η επιστροφή του εκτελεστή της Φοινικούντας στο σπίτι του στην Καλλιθέα μετά τη διπλή δολοφονία
Οι εικόνες από το πρώτο βίντεο είναι από κάμερα ασφαλείας σε απόσταση 500 μέτρων από το σπίτι που συνελήφθη ο 22χρονος φερόμενος εκτελεστής, ενώ η δεύτερη κάμερα ασφαλείας απέχει μόλις 200 μέτρα από το διαμέρισμα της Καλλιθέας
Καρέ από βίντεο με τον φερόμενο εκτελεστή της Φοινικούντας στην Καλλιθέα
Τα F-16 Block 30 της Πολεμικής Αεροπορίας αναβαθμίζονται – Νέος ρόλος για τη Μοίρα «Κεραυνός» με Link-16
Παρά τις φήμες περί απόσυρσης ή πώλησης των παλαιότερων F-16 Block 30, η Πολεμική Αεροπορία φαίνεται να επιλέγει μια διαφορετική στρατηγική: διατήρηση και στοχευμένη αναβάθμιση
Ένα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας
Πατέρας ξυλοφόρτωσε την 25χρονη κόρη του στο Νέο Ηράκλειο - «Μπήκε στο μαγαζί, μου έχωσε 2 μπουνιές και με έφτυσε»
Σύμφωνα με την 25χρονη το επεισόδιο είχε οικονομικό υπόβαθρο, αφού ο πατέρας της απαιτούσε να διαχειρίζεται ο ίδιος ένα μηνιαίο εισόδημα που εμφανιζόταν στο δικό της όνομα
Νέο Ηράκλειο
4