Ελλάδα

Εμπιστευτική αναφορά της Frontex: Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα θα επιδεινωθεί

Στη δημοσιότητα έδωσε η γερμανική εφημερίδα “Die Welt” την  εμπιστευτική αναφορά της Frontex, σύμφωνα με την οποία αναμένει μαζικές μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα, μετά το άνοιγμα των συνόρων από την Τουρκία. 

Όπως εκτιμά, η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα αναμένεται να επιδεινωθεί. Η αναφορά που έχει γραφεί με σκοπό να διαβιβασθεί προς τα πολιτικά όργανα της ΕΕ προσθέτει: “Θα είναι δύσκολο να σταματήσουν οι μαζικές ροές των ανθρώπων που έχουν ταξιδέψει (ως εκεί) οπότε η πίεση τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθεί ακόμη και αν οι τουρκικές αρχές δράσουν κατά τρόπον ώστε να αποτρέψουν την διάβαση των συνόρων”.

Σύμφωνα με την Frontex, ένας λόγος για τις πρόσφατες εξελίξεις είναι και τα social media: “Τα νέα που έχουν διαδοθεί εκεί αυξάνουν την πιθανότητα μαζικής μετακίνησης από την Τουρκία προς τα σύνορα της Ευρώπης”, σημειώνεται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Καζαντζάκης: Ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως – Εξήντα οκτώ χρόνια από τον θάνατο του «γιου του Ψηλορείτη»
«Στις κουβέντες μας "ο προδότης των ελληνικών θεσμών" λαχταρούσε αδιάκοπα για την Ελλάδα, "ο άθεος" αγωνιούσε να βρη και να σώση τον Θεό του, "ο ανήθικος" φλεγόταν από Αρετή, "ο πουλημένος κουκουές" ήταν φλογερός εραστής της Ελευθερίας»
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ Αρχείου
Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη του 50χρονου στην Καλλιθέα που επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε αστυνομικό
«Ο 50χρόνος ήταν σε αμόκ. Είχε χαρακώσει με το μαχαίρι του αυτοκίνητα. Ακούσαμε τους δύο πυροβολισμός και την αστυνομία να τον κυνηγά στα στενά», αποκάλυψε αυτόπτης μάρτυρας
Περιπολικό