Ελλάδα

Εμπλοκή στο Αιγαίο! Οι Τούρκοι δεν επιτρέπουν στα πλοία του ΝΑΤΟ να πλησιάσουν στα σύνορά της – Σκληρές διαπραγματεύσεις με τους Γερμανούς

- Διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες αναφέρουν το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα πλοία του ΝΑΤΟ
- Παρά τα αιτήματα της γερμανικής διοίκησης του ΝΑΤΟ οι Τούρκοι δεν επιτρέπουν να πλησιάσουν τα πλοία της νατοϊκής δύναμης
- Διπλωματική πηγή αναφέρει πως γνώριζαν πως οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν εμπλοκή
- Οι τουρκικές αρχές ζήτησαν από τον Γερμανό Διοικητή του ΝΑΤΟ να μεταβεί στην Άγκυρα για διαπραγματεύσεις

Τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στο Αιγαίο για να παρακολουθούν τα δίκτυα των διακινητών μεταναστών μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη στα τουρκικά χωρικά ύδατα διότι η Άγκυρα δεν έχει δώσει την έγκρισή της, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες.

Παρά τα αιτήματα που υπέβαλε η γερμανική διοίκηση της ναυτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο “οι Τούρκοι αρνήθηκαν” αυτό το Σαββατοκύριακο να μπουν τα πλοία στα τουρκικά χωρικά ύδατα, είπε μια διπλωματική πηγή. Ο ισχυρισμός αυτός επιβεβαιώθηκε και από έναν δεύτερο διπλωμάτη.

“Η εντολή (σ.σ. που ανέλαβε το ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα, αφού οι χώρες-μέλη του συμφώνησαν επί του σχεδίου για τις επιχειρήσεις των νατοϊκών πλοίων στο Αιγαίο) αποσαφήνισε κάπως τα πράγματα, όχι όμως το πρόβλημα της εισόδου στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Από την αρχή ξέραμε ότι οι Τούρκοι είναι δύσκολοι και θα είναι δύσκολοι” στο θέμα αυτό, σχολίασε η διπλωματική πηγή.

Οι τουρκικές αρχές “ζήτησαν από τον Γερμανό διοικητή”, τον αντιναύαρχο Γιεργκ Κλάιν, “να πάει στην Άγκυρα για να καθοριστεί η ζώνη όπου θα μπορεί να αναπτυχθεί” η δύναμη του. “Τώρα γίνεται διαπραγμάτευση μεταξύ των Γερμανών και των Τούρκων”, πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Επιπροσθέτως, παρά τις διαβεβαίωσεις Γερμάνων και Ελλήνων αξιωματούχων, η Τουρκία “δεν δείχνει κανέναν ή ελάχιστο ζήλο” να παραλάβει τους πρόσφυγες που διασώζονται απο τα πλοία του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της επιχείρησής τους, παρατήρησε η ίδια πηγή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο ρόλος των δύο φίλων του 20χρονου θύματος στην Καλαμαριά που αναζητούνται - Οι καταθέσεις που θα ρίξουν φως στην δολοφονία
Οι δύο νεαροί που κατηγορούνται πλέον για επικίνδυνης σωματική βλάβη και κατοχής επικίνδυνων αντικειμένων, φέρονται να είναι πρόθυμοι να προσέλθουν με δικηγόρους στις αρχές και να παραδοθούν
Ο 20χρονος που δολοφονήθηκε στην Καλαμαριά
Σε εξέλιξη έρευνα για τον θάνατο δύο κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού - Απαντήσεις θα δώσουν η νεκροψία και οι τοξικολογικές εξετάσεις
«Οι δύο κρατούμενοι συμμετείχαν από τις αρχές Μαρτίου σε θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης που υλοποιείται στο Κατάστημα σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων»
Φυλακές Κορυδαλλού