Ελλάδα

Εμβόλιο κορονοϊού: Από Σεπτέμβριο η τρίτη δόση στις ευπαθείς ομάδες

Τη χορήγηση και τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού αποφάσισε η Εθνική Επίτροπή Εμβολιασμών. Το επιβεβαίωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η Επιτροπή, σε συνεδρίασή της την Τρίτη (17.08.2021) αποφάσισε τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου στους ανοσοκατασταλμένους, σε ευπαθείς ομάδες και άτομα με προβλήματα υγείας, τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Εκτίμησε δε ότι θα υπάρξει κορύφωση κρουσμάτων τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.

Η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου θα ξεκινήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το ελάχιστο διάστημα που πρέπει να έχει μεσολαβήσει ανάμεσα στην χορήγηση της 2ης και της 3ης δόσης είναι 28 ημέρες.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους δεν απέκλεισε την τρίτη δόση και για τον υπόλοιπο πληθυσμό. Όπως είπε εξετάζονται τα δεδομένα για να επεκταθεί η αναμνηστική δόση και στις υπόλοιπες ομάδες, καθώς και στους υγειονομικούς.

Την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού θα κάνουν άτομα με σημαντική ανοσοκαταστολή:

  • Μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων
  • Μεταμόσχευση μυελού 
  • Καρκινοπαθείς / Υπό χημειοθεραπεία
  • Νεφροπαθείς

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών, ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας ανέφερε πως με την επιστροφή του κόσμου από τις διακοπές κλείστηκαν 30.000 ραντεβού. 

Στα ραντεβού υπερισχύουν οι μικρότερες ηλικίες, αλλά παρατηρείται μια διαστρωμάτωση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Τόνισε, δε, ότι είναι εφικτό να επιτευχθεί η ανοσία στα μέσα ή τέλη του Σεπτεμβρίου.

 

Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, είναι να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί. Γι’ αυτό, τις επόμενες μέρες, θα δημιουργηθεί το πλαίσιο για το πώς θα είναι η ζωή μας από το Σεπτέμβριο και μετά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 8
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
39