Ελλάδα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Μαρτίου 2025

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σήμερα, Σάββατο (22.3.2025) σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίας Δροσίδας και των πέντε Παρθένων.

Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα,σύμφωνα με το εορτολόγιο, είναι τα εξής:

Δρόσος, Δροσίδα, Δροσούλα, Δροσία, Δρόσω, Δροσοσταλία, Δροσοσταλίδα, Δροσίς *

Αγία Δροσίδα και των συν αυτή πέντε Παρθένων

Η Αγία Δροσίδα, ήταν κόρη του αυτοκράτορα Τραϊανού (98-117), ο οποίος βασάνιζε και θανάτωνε πολλούς χριστιανούς, των οποίων τα λείψανα άφηνε άταφα. Όμως πέντε «κανονικές», δηλαδή πέντε παρθένες, έβγαιναν κρυφά τη νύκτα και ενταφίαζαν τα λείψανα των χριστιανών στο ασκητήριό τους.
Στο έργο αυτό βοηθούσε και η Δροσίδα, η οποία είχε παραδειγματιστεί από τη ζωή και τη προσφορά των μοναχών.

Ο μνηστήρας της όμως, παρακολούθησε την Δροσίδα και τη συνέλαβε την ώρα του ενταφιασμού. Όταν η αγία και οι πέντε μοναχές παρουσιάστηκαν στον Τραϊανό, ο αυτοκράτορας ταραγμένος διέταξε να θανατώσουν αμέσως τις πέντε μοναχές και να φυλάττουν με προσοχή την κόρη του.

Η Αγία κατόρθωσε κάποιο βράδυ να διαφύγει από τα ανάκτορα και βρήκε καταφύγιο στο σπίτι κάποιων χριστιανών. Εκεί έπειτα από οκτώ ημέρες και ενώ προσευχόταν, εκοιμήθη ειρηνικά.

*Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζει αυτό το όνομα.

Επίσης σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντα από το σημείο της επίθεσης του σκυλιού στον άνδρα στα Βριλήσσια - «Τα ρούχα του είχαν σκιστεί και είχε δαγκωματιές»
«Η ιδιοκτήτρια του μεγάλου σκυλιού έτρεξε αμέσως προς το σκυλί της για να το απομακρύνει» αλλά δεν τα κατάφερε έγκαιρα, ανέφερε μάρτυρας
Η στιγμή που το λυκόσκυλο απομακρύνεται από το σημείο
12
Συντετριμμένοι Άντζελα Γκερέκου, Ανδρέας Γεωργίου και Νίκη Παλληκαράκη στην κηδεία της Μάρως Κοντού - «Έφυγε γαλήνια και γεμάτη ζωή»
«Η Μάρω έφτιαξε τη ζωή της όπως ήθελε και έφυγε επίσης όπως και εκείνη ήθελε. Έφυγε γαλήνια, γεμάτη ζωή από γενναιοδωρία, αγάπη, καλοσύνη για όλους και αξιοπρεπής όπως ήταν πάντα», είπε συγκινημένη η Άντζελα Γκερέκου
Άντζελα Γκερέκου