Ελλάδα

Επεισόδια στου Ρέντη: «Εκλιπαρούσε να του βγάλουν τη φωτοβολίδα από το πόδι»

Συγκλονίζει η μαρτυρία επικεφαλής διμοιρίας των ΜΑΤ για την επίθεση με φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, έξω από το κλειστό γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη” στου Ρέντη, το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου. 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο επικεφαλής διμοιρίας των ΜΑΤ δήλωσε πως «θυμάμαι το βλέμμα του, θυμάμαι που μιλήσαμε. Είναι πολύ αξιοπρεπής, πολύ δυνατό παιδί. Υπήρξε συνάδελφος που μου ζήτησε να βγάλουμε τη φωτοβολίδα. Είχαμε σοκαριστεί γιατί ξέρουμε όλοι τις επιπτώσεις που έχει αυτός ο τραυματισμός».

«Συνάδελφος, λοιπόν, έβγαλε, τράβηξε την φωτοβολίδα, τα τρία τέταρτα. Το ένα τέταρτο έμεινε μέσα. Προσπάθησα και εγώ από την πλευρά μου να το βγάλω. Δεν επέμεινα περισσότερο, γιατί έπρεπε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Είδα ότι δεν μπορούσα να το βγάλω», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι οπαδοί «εκτόξευσαν μολότοφ εκρηκτική, η οποία έσκασε δίπλα στον Γιώργο που ήταν ξαπλωμένος, στην άλλη πλευρά, στο άλλο πόδι. Αυτή η εκρηκτική του προκάλεσε και εσωτερική αιμορραγία. Αυτό το μάθαμε μετά, από τους γιατρούς».

Έπειτα, είπε ότι «τα πρώτα 20 λεπτά είχε αισθήσεις. Είχε τις αισθήσεις του. Από ό,τι μου είπαν οι γιατροί, για να έχει ακόμα αναπνοή ο Γιώργος, αυτό που τον έχει σώσει είναι το τουρνικέ, τα δύο τουρνικέ και η φυσική του κατάσταση. Το είχε καταλάβει ο Γιώργος από την πρώτη στιγμή, γιατί εκλιπαρούσε και τα παιδιά να του βγάλουν αυτό το πράγμα από το πόδι του. Θέλω να ακουστεί αυτό. Θέλουμε τον κόσμο μαζί μας. Το υγιές κομμάτι να καταλάβει ότι η Αστυνομία είναι μαζί του. Δεν έχει να φοβάται τίποτα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στη Ζάκυνθο - Η ΟΠΚΕ απεγκλώβισε 12 άτομα από τις Αλυκές εξαιτίας της κακοκαιρίας
Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε χθες το απόγευμα έως αργά το βράδυ, την Ζάκυνθο άφησε πολλές ζημιές κυρίως στο οδικό δίκτυο αλλά και σε αγροτοκαλλιέργειες
Διάσωση στις Αλυκές Ζακύνθου
Παραμένουν οι καθυστερήσεις και οι ουρές στο Ελευθέριος Βενιζέλος – Άλυτο το πρόβλημα με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
Το πρόβλημα ξεκίνησε από την Πέμπτη (26.09.2025) το πρωί, δεν έχει βρεθεί λύση με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να ζητούν συνάντηση με το υπουργείο
Ουρές στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Τροχαίο στο Μαρκόπουλο: Ένας άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του όταν το αυτοκίνητό του έπεσε σε χαντάκι
Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της πυροσβεστικής όπου επενέβησαν για τον απεγκλωβισμό ενός νεαρού, οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» χωρίς τις αισθήσεις του
περιπολικό