Ελλάδα

Επίσκεψη – αστράπη πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ στην Κρήτη!

Στην Κρήτη το πρώτο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ “Enterprise” .

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Flashnews.gr, το αεροπλανοφόρο με την κωδική ονομασία CVN 65, κατάπλευσε στην προβλήτα της Νατοϊκής βάσης στο Μαράθι στον κόλπο της Σούδας, νωρίς το πρωί του Σαββάτου προκειμένου να ανεφοδιαστεί και να συνεχίσει την αποστολή του, χωρίς να διανυκτερεύσει στα Χανιά.

Το Enterprise που έχει καταπλεύσει και στο παρελθόν αρκετές φορές στον κόλπο της Σούδας, ναυπηγήθηκε το 1960 στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια , δύο χρόνια μετά εντάχθηκε στον 6ο στόλο και από τότε εκτελεί αποστολές στην περιοχή της Μεσογείου ενώ η δράση του θα συνεχιστεί μέχρι το 2013 οπότε και θα αποσυρθεί λόγω παλαιότητας.

Πηγή: Flashnews.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γκύζη: Το δράμα πίσω από την τραγωδία – Το σημείωμα και το τραγικό φινάλε με τη βουτιά θανάτου
Αργά το απόγευμα της Κυριακής (28/12/25) ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την μεταφορά της σορού του ηλικιωμένου που κατέληξε σε διπλανό κτίσμα μετά τη «βουτιά» θανάτου
Από την επιχείρηση για τη μεταφορά της σορού του ηλικιωμένου