Ελλάδα

Έρχονται και άλλες συλλήψεις για «γρηγορόσημα» στα κτηματολογικά γραφεία – Τα ψηφιακά εργαλεία της αστυνομίας «πρόδωσαν» τους 9

Μάλιστα, στο στόχαστρο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν μπει και κτηματολογικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη για το «γρηγορόσημο»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από την αστυνομία για τα κτηματολογικά γραφεία στην Αττική, τα οποία απαιτούν «γρηγορόσημα» από τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. θα επεκταθούν και στη Θεσσαλονίκη για αντίστοιχα κυκλώματα.

Σύμφωνα με τη Χριστίνα Κοραή και το Live News του MEGA με τον Νίκο Ευαγγελάτο, όταν ο νυν αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης ήταν στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Εθνικό Κτηματολόγιο, η Κυβέρνηση είχε δεχτεί συγκεκριμένες καταγγελίες από ιδιοκτήτες ακινήτων για κτηματολογικά γραφεία, για «γρηγορόσημο», από 300 ευρώ μέχρι και 5.000 ευρώ.

Τα θύματα δεν ήθελαν να δώσουν τα ονόματά τους, έκαναν τότε την καταγγελία ανώνυμα και  ενημερώθηκε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, αξιοποιήθηκαν στο έπακρο τα ψηφιακά εργαλεία της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία «πρόδωσαν» τους καταγγελλόμενους.

Οι διωκτικές αρχές κατάλαβαν σε ποιες μεγάλες, κυρίως, υποθέσεις, υπήρχαν καθυστερήσεις, έγινε η έρευνα και την Τρίτη (06.05.2025), ως γνωστόν, πραγματοποιήθηκε έφοδος σε επτά κτηματολογικά γραφεία στην Αττική, με πρώτο απολογισμό εννέα συλλήψεις, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί έξι υπάλληλοι κτηματολογικών γραφείων και τρεις ιδιώτες.

 

Μάλιστα, στο στόχαστρο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν μπει και κτηματολογικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη για το «γρηγορόσημο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Της είπα μην πας» ήταν τα τελευταία λόγια της μητέρας της 31χρονης που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια όρη
Τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει στην Αθήνα η νεκροψία - νεκροτομή στις σορούς των τεσσάρων άτυχων ορειβατών για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου τους
Η δασκάλα που έχασε τη ζωή της στα Βαρδούσια όρη
Γκύζη: Το δράμα πίσω από την τραγωδία – Το σημείωμα και το τραγικό φινάλε με τη βουτιά θανάτου
Αργά το απόγευμα της Κυριακής (28/12/25) ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την μεταφορά της σορού του ηλικιωμένου που κατέληξε σε διπλανό κτίσμα μετά τη «βουτιά» θανάτου
Από την επιχείρηση για τη μεταφορά της σορού του ηλικιωμένου