Ελλάδα

Εστίαση: Έρχεται ανατροπή με μπουζούκια και κλαμπ μόνο για εμβολιασμένους – Στο 85% η χωρητικότητα

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα λύσει απορίες για το τι ακριβώς ισχύει από σήμερα και έως τις 31 Αυγούστου στην εστίαση και στην ψυχαγωγία ακόμη… αναμένεται. Αλλά οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ανατροπή.

Δεν αποκλείεται, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, στην ΚΥΑ να υπάρχει ανατροπή για την εστίαση και αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των υπαίθριων χώρων διασκέδασης (σ.σ. μπουζούκια και κλαμπ).

Η ΚΥΑ αναμένεται να δημοσιευτεί τις επόμενες ώρες και ενώ ήδη η εστίαση έχει ξεκινήσει να λειτουργεί με τα νέα μέτρα, με ελέγχους… πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης και τεστ.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν, τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι, για εμβολιασμένους και νοσήσαντες, με 65% χωρητικότητα, και μόνο για καθήμενους.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι η χωρητικότητα θα είναι 85%

Επίσης, η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, στην οποία θα ορίζονται τα πεδία υποχρεωτικότητας και  θα δίνεται το δικαίωμα στον εργοδότη να μαθαίνει ποιοι υπάλληλοι είναι εμβολιασμένοι. 

Στην αναστολή εργασίας δεν θα υπάρχει πρόβλεψη για απόλυση, αλλά ούτε και διάστημα ισχύος της αναστολής. Επίσης, θα περιλαμβάνει διάταξη που θα αποσυνδέει τον εμβολιασμό με το πειθαρχικό συμβούλιο στο δημόσιο. 

 

Μένει να βγει η ΚΥΑ για να μάθουμε τι θα ισχύσει τελικά. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
5
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του