Ελλάδα

Eurostat: Ουραγός στις γεννήσεις η Ελλάδα

Πάνω από 5,1 εκατομμύρια γεννήσεις καταγράφηκαν στην ΕΕ το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ενώ κατά μέσο όρο οι γυναίκες αποκτούν το πρώτο τους παιδί στα 29 τους χρόνια. Η Ελλάδα καταγράφει, μετά την Πορτογαλία, το χαμηλότερο δείκτη γονιμότητας στην ΕΕ. 

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 2014 στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν συνολικά πάνω από 92 χιλιάδες γεννήσεις, ενώ κατά μέσο όρο οι Ελληνίδες αποκτούν το πρώτο τους παιδί στα 30 τους χρόνια.

Ο δείκτης γονιμότητας στην ΕΕ αυξήθηκε από 1,46 το 2001 σε 1,58 το 2014 και κυμαίνεται από 1,23 στην Πορτογαλία σε 2,01 στη Γαλλία. Στην Ελλάδα ο δείκτης γονιμότητας αυξήθηκε από 1,25 το 2001 σε 1,3 το 2014. Ωστόσο, η Ελλάδα καταγράφει, μετά την Πορτογαλία, το χαμηλότερο δείκτη γονιμότητας στην ΕΕ με (1,3) και ακολουθούν η Κύπρος (1,31), η Ισπανία και η Πολωνία (1,32), η Ιταλία και η Σλοβακία (1,37). Τους υψηλοτέρους δείκτες γονιμότητας καταγράφουν η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Σουηδία και η Μ. Βρετανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, κατά μέσο όρο, οι γυναίκες στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Λετονία , την Εσθονία, την Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Σλοβακία, αποκτούν το πρώτο τους παιδί πριν τα 27 τους χρόνια, ενώ άνω των 30 ετών αποκτούν το πρώτο τους παιδί οι γυναίκες στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πρόστιμο 270.000 ευρώ και 5 μήνες φυλάκιση σε συνταξιούχο νε τη βούλα του ΣτΕ – Είχε σκοτώσει με τσάπα 8 κουτάβια
Το Συμβούλιο Επικρατείας με την απόφασή του έκρινε ότι δεν παραβιάζονται οι συνταγματικοί κανόνες και μπορεί να υπάρξει ταυτόχρονα πρόστιμο και ποινή φυλάκισης
Κουτάβια 3
Αφροδίτη Γεωργούση για Πέτρο Φιλιππίδη: «Στη δίκη είπαν ότι δεν είμαστε αρκετά όμορφες για να μας βιάσει»
Η ηθοποιός μίλησε για όσα κατήγγειλε σχετικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη και πώς βιώσε όλα όσα έγιναν στο δικαστήριο: «Ο λόγος που κατήγγειλα είναι για να βγάλω επιτέλους από μέσα μου όλα αυτά που είχα, να λυτρωθώ και να προστατέψω άλλα κορίτσια»
Η Αφροδίτη Γεωργούση
5
Μεγάλη φωτιά στην περιοχή Κουνούπι στην Αργολίδα - Ήχησε ξανά το 112 «απομακρυνθείτε προς Πόρτο Χέλι»
Στο σημείο έφτασαν και επιχειρούν 44 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ και 14 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα
Φωτιά στο Κουνούπι Αργολίδας
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
3
«Σφίγγα» ο 50χρονος που έπνιξε την 59χρονη αδελφή του με σακούλα στη Θεσσαλονίκη - Το σημείωμα που είχε αφήσει στην πολυκατοικία
Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι είχε προηγηθεί διαπληκτισμός με την 59χρονη τους ενώ επαναλάμβανε ότι θα μιλήσει μόνο παρουσία δικηγόρου. Ενώπιον του εισαγγελέα σήμερα
Το θύμα της δολοφονίας στη Θεσσαλονίκη 5