Ελλάδα

Ευρωεκλογές 2024: Διάρρηξη στην Διεύθυνση Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών

Διάρρηξη στην Διεύθυνση Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (26.04.2024).

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Διευθυντής της υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές κατήγγειλε την διάρρηξη που έγινε στα γραφεία στην Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως είπε, το χρονικό διάστημα από την 13:40 ώρα έως 14:10 απουσίασε από τα κεντρικά για υπηρεσιακούς λόγους και κατά την επιστροφή του ενημερώθηκε από υπάλληλο ότι έχει γίνει διάρρηξη στο γραφείο του από άγνωστο δράστη σπάζοντας την κλειδαριά και το πλαίσιο της πόρτας.

Από το εσωτερικό του γραφείου δεν γνωρίζει αν έχει αφαιρεθεί κάτι. Ανάφερε ότι επίσης ότι στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του εν λόγω γραφείου υπάρχουν σημαντικά δημόσια έγγραφα τα οποία φοβάται μην έχουν αντιγραφεί η έχουν αλλοιωθεί.

Στο σημείο στάλθηκαν ειδικά κλιμάκια της Αστυνομίας για εξερεύνηση του χώρου και λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Υπενθυμίζεται πως την ίδια ημέρα κατατέθηκε στις Αρχές το πόρισμα της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Εσωτερικών για την αποστολή email στους αποδήμους από την Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα κάνει γνωστά τα αυτονόητα: τι εκλάπη και εάν έχουν υπεξαιρεθεί προσωπικά δεδομένα. Αναμένουμε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Καζαντζάκης: Ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως – Εξήντα οκτώ χρόνια από τον θάνατο του «γιου του Ψηλορείτη»
«Στις κουβέντες μας "ο προδότης των ελληνικών θεσμών" λαχταρούσε αδιάκοπα για την Ελλάδα, "ο άθεος" αγωνιούσε να βρη και να σώση τον Θεό του, "ο ανήθικος" φλεγόταν από Αρετή, "ο πουλημένος κουκουές" ήταν φλογερός εραστής της Ελευθερίας»
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ Αρχείου
Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη του 50χρονου στην Καλλιθέα που επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε αστυνομικό
«Ο 50χρόνος ήταν σε αμόκ. Είχε χαρακώσει με το μαχαίρι του αυτοκίνητα. Ακούσαμε τους δύο πυροβολισμός και την αστυνομία να τον κυνηγά στα στενά», αποκάλυψε αυτόπτης μάρτυρας
Περιπολικό