Ελλάδα

Εύβοια: Στο κέντρο υγείας Αλιβερίου 15χρονος από αλκοόλ – Χειροπέδες σε πατέρα και καταστηματάρχη

Οι έλεγχοι για τη διάθεση αλκοόλ σε παιδιά είναι πλέον εξαιρετικά αυστηροί, με τις ποινικές ευθύνες να βαραίνουν άμεσα τους επαγγελματίες του χώρου

Ένα δυσάρεστο περιστατικό αναστάτωσε την τοπική κοινωνία στο Αλιβέρι στην Εύβοια. Ένας 15χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας έπειτα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε κατάστημα εστίασης.

Σύμφωνα με το eviathema.gr, το προσωπικό στο Κέντρο Υγείας του Αλιβερίου στην Εύβοια προσέφεραν άμεσα τις πρώτες βοήθειες και τις απαραίτητες ιατρικές φροντίδες στον 15χρονο, που ήταν σε κατάσταση έντονης μέθης από τη μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Μετά από λίγες ώρες παρακολούθησης, ο ανήλικος πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.

Ωστόσο, δεν γινόταν να μην επιληφθεί του περιστατικού η αστυνομία, μετά και τη θέσπιση του νέου αυστηρότερου νομικού πλαισίου για την πώληση αλκοόλ σε ανήλικους.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Αλιβερίου προχώρησαν σε δύο συλλήψεις.

Ο πρώτος που συνελήφθη ήταν ο πατέρας του 15χρονου, στον οποίο αποδόθηκε η κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας, καθώς κρίθηκε υπεύθυνος για την προστασία και την επίβλεψη του παιδιού του κατά τις νυχτερινές ώρες.

Παράλληλα, οι αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου ο ανήλικος φέρεται να κατανάλωσε τα ποτά. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει αφορά την παραβίαση της αυστηρής νομοθεσίας για την προστασία των ανηλίκων από το αλκοόλ και τα προϊόντα καπνού. Είναι σαφές ότι οι έλεγχοι για τη διάθεση αλκοόλ σε παιδιά είναι πλέον εξαιρετικά αυστηροί, με τις ποινικές ευθύνες να βαραίνουν άμεσα τους επαγγελματίες του χώρου.

Σε βάρος των δύο ανδρών σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Αφού οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους, ορίστηκε τακτική δικάσιμος για την εκδίκαση της υπόθεσης στο μέλλον. Μέχρι τότε, οι δύο συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η συγκινητική ανάρτηση της δασκάλας πιάνου του 34χρονου δύτη που πνίγηκε στη Βουλιαγμένη - «Το "σε λίγο" δεν ήρθε ποτέ, καλό ταξίδι Πλάτωνα»
Η Αννίτα Τίκη ήταν δασκάλα πιάνου του 34χρονου, ενός «υπέροχου ανθρώπου, με σπάνιο ήθος, ευγένεια, ευαισθησία και ένα ζεστό χαμόγελο που δεν θα ξεχάσω ποτέ»
Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύτη στη θαλάσσια περιοχή στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης, Κυριακή 22 Μαρτίου 2026. Στο σημείο βρίσκονται ένα πλοίο του λιμενικού, κλιμάκιο της μονάδας υποβρύχιων αποστολών και ένα ιδιωτικό καταδυτικό συνεργείο
Ακρίβεια και καθημερινότητα: Τα μικρά έξοδα που «τρώνε» τον μισθό χωρίς να το καταλαβαίνεις
Από τον καθημερινό καφέ μέχρι τις ξεχασμένες συνδρομές - Πώς οι μικρές, επαναλαμβανόμενες δαπάνες εξαφανίζουν τον μισθό και απλά βήματα για να ανασάνει ο προϋπολογισμός σου
Πηγή φωτό: iStock