Ελλάδα

Εύβοια: Θλίψη από την εικόνα δορυφόρου! 23.000 στρέμματα στάχτης!

Σχεδόν 23.000 στρέμματα (!) είχαν καεί στην Εύβοια έως το μεσημέρι της Τετάρτης, 14.08.2019, όπως αποκαλύπτουν ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2 παρέχει υψηλής ανάλυσης δεδομένα για τις καμμένες εκτάσεις στον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων στην Κεντρική Εύβοια.

[read4more]

Μέχρι τις 12:45 ώρα Ελλάδας την Τετάρτη 14 Αυγούστου υπολογίστηκε ότι περίπου 22,68 τετραγωνικά χιλιόμετρα έγιναν στάχτη!

Βέβαια, η τελική έκταση θα είναι μεγαλύτερη καθώς η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο σήμερα, Πέμπτη 15 Αυγούστου.

Στο διακρατικό ερευνητικό έργο INTERREG-BALKAN-MEDITERRANEAN 2014-2020-DISARM (Drought and fIreobServatory and eArly waRning systeM), συμμετέχει η Ελλάδα ως συντονιστής, η Κύπρος και η Βουλγαρία.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους των συμμετεχόντων κρατών.

Εύβοια – Δείτε την ενδεικτική εικόνα από τον δορυφόρο

Εύβοια
Με έντονο πράσινο χρώμα παρουσιάζονται οι εκτάσεις που είδε ο δορυφόρος και με καφέ χρώμα βόρεια των Ψαχνών διακρίνονται οι καμένες εκτάσεις 22,68 τετραγωνικών χιλιομέτρων (22.680 στρεμμάτων) έως την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019, 12:45.

Πηγή: meteo.gr.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ελεύθεροι 7 οπαδοί μεγάλης ομάδας και μέλη εγκληματικών οργανώσεων που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών
Σε βάρος των κατηγορουμένων, οι οποίοι φέρονται να αρνούνται όσα τους αποδίδονται, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων
Αστυνομία 4