Ελλάδα

Facebook τέλος για τους παπάδες!

Τι φοβάται η εκκλησία; Σε απαγόρευση της χρήσης του Facebook στους κληρικούς προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.

«Προτείνουμε, παρακαλούμε  και εντελλόμεθα όπως μη χρησιμοποιείτε το μέσον τούτο» δηλώνει με εγκύκλιο που απευθύνει στους ιερείς των μητροπόλεων της μεγαλονήσου ο Αρχιεπίσκοπος της ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης, που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Πρόσθεσε μεν οτι «δεν γνωρίζω προσωπικώς το εν λόγω θέμα αλλά γνωρίζω τους κινδύνους, τα κακά και τα σκάνδαλα τα οποία είναι δυνατόν να προκληθούν εις την Εκκλησία, την Αρχιεπισκοπήν μας και όλους όσοι το χρησιμοποιούν χωρίς διάκριση». 

Συνεχίζει: «όσοι το έχετε χρησιμοποιήσει αυτόπαρακαλείσθε όπως αποστασιοποιηθείτε διά την προσωπικήν σας ασφάλειαν και το καλόν της Εκκλησίας». 

Οι απόψεις αυτές προκάλεσαν αίσθηση καθώς ο κ. Ειρηναίος χαρακτηρίζεται ένας πολύ καλός ποιμένας που έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με τους νέους. Οπως έλεγαν κληρικοί, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης θα πρέπει να αποσαφηνίσει γιατί έλαβε αυτή την απόφαση καθώς δεκάδες μητροπολίτες, επίσκοποι και κληρικοί διαθέτουν τις δικές τους σελίδες στο σύστημα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσά τους ακόμη και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Σημειώνεται οτι ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Υποθέσεων, δηλαδή ο «υπουργός Εξωτερικών» του Πατριαρχείου Μόσχας, διαθέτει 148 φίλους με τους οποίους επικοινωνεί στα ρωσικά, στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα ελληνικά…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σκηνές τρόμου για 16χρονο: Τον άρπαξαν διακινητές ναρκωτικών και τον βασάνιζαν για να τους δώσει 2.000 ευρώ
Στις 9 Νοεμβρίου τα τρία μέλη του κυκλώματος τον άρπαξαν από την περιοχή των Γλυκών Νερών, τον έβαλαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και τον περιέφεραν σε διάφορα μέρη της Αττικής
Μηχανή της Ελληνικής Αστυνομίας
Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η αξιωματικός υπηρεσίας στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Η κατηγορούμενη αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι έπραξε το καθήκον της και ζήτησε από την άτυχη κοπέλα να υποβάλει μήνυση στον πρώην σύντροφό της, κάτι που το θύμα αρνήθηκε
Το αστυνομικό τμήμα μπροστά από το οποίο δολοφονήθηκε η Κυριακή Γρίβα
Χειροπέδες σε γνωστό επιχειρηματία για απάτες άνω του 1 εκατ. ευρώ: Μέσα στα θύματά του και ο Σπύρος Μαρτίκας
Έπειθαν τα θύματά τους για ανύπαρκτες επενδύσεις - «Ψάρευαν» πελάτες ακόμη και σε καζίνο δείχνοντάς τους λίρες, χρυσό και διαμάντια - Μέσα στους συλληφθέντες ο εγκέφαλος της οργάνωσης και ο υπαρχηγός
Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας και ο παίκτης reality Σπύρος Μαρτίκας
Ανανεώθηκε πριν 3 λεπτά
14