Ελλάδα

Φαρμακονήσι: Συνελήφθη 33χρονος διακινητής μεταναστών – Τους έριξε στη θάλασσα για να αποφύγει τον έλεγχο

Ο 33χρονος αναγνωρίστηκε από τους αλλοδαπούς ως ο διακινητής - Ακινητοποιήθηκε από πλωτό του Λιμενικού και συνελήφθη

Στη σύλληψη ενός 33χρονου από το Ιράν που φέρεται ως ο διακινητής με ταχύπλοο στο Φαρμακονήσι προχώρησε το Λιμενικό. Άφησε στο νησί 16 μετανάστες στις 23/03 και άλλους 19 στις 22/03.

Σημειώνεται ότι ο 33χρονος διακινητής αφού αποβίβασε τους 16 μετανάστες σε απόκρημνη περιοχή στο Φαρμακονήσι προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια αλλά ακινητοποιήθηκε από πλωτό του Λιμενικού και συνελήφθη.

Ο 33χρονος αναγνωρίστηκε από τους αλλοδαπούς ως ο διακινητής αλλά και ως ο υπεύθυνος για την μεταφορά στις 22/03/2025 στο Φαρμακονήσι ακόμα 19 αλλοδαπών. Μάλιστα τότε ο 33χρονος προκειμένου να αποφύγει έλεγχο του Λιμενικού είχε ρίξει εσκεμμένα στη θάλασσα τρία άτομα με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός εξ αυτών. Στη συνέχεια είχε διαφύγει με το ταχύπλοο προς τα τουρκικά παράλια.

Ο 33χρονος κατηγορείται για παράβαση των άρθρων 24-25 του Ν. 5038/23 «Διακίνηση», του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 «Παράνομη είσοδος στη χώρα», σε συνδυασμό με το άρθρο 306 Π.Κ. «Έκθεση», του άρθρου 169 του Π.Κ. «Απείθεια», του άρθρου 167 του Π.Κ. «Αντίσταση» και του άρθρου 299 του Π.Κ. «Ανθρωποκτονία με δόλο».

Το σκάφος μεταφοράς ημιβυθίστηκε λόγω κακής κατάστασης και εισροής υδάτων, ενώ λόγω καιρικών συνθηκών παρασύρθηκε προς τουρκικά παράλια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει ο αδερφός της 56χρονης που σκοτώθηκε στο μακελειό στα Βορίζια - «Την αντίκρισα νεκρή στην άσφαλτο, ενώ κάποιος μας έριχνε με καλάσνικοφ»
«Η αδελφή μου δεν πέθανε από ανακοπή αλλά από σφαίρα, τα ανίψια μου απάντησαν όταν είδαν τη θεία τους κάτω, δεχτήκαμε απειλές ότι θα μας εκτελέσουν όλους» τονίζει ο αδερφός της 56χρονης
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Θεσσαλονίκη: Αναβολή για αύριο πήρε ο 55χρονος που πυροβόλησε στον αέρα για να τρομάξει ανήλικους – «Μας είχε κυνηγήσει με αμάξι»
«Αυτός ο άνθρωπος έχει θέμα, έχει δημιουργήσει αρκετές φορές πρόβλημα. Τους φώναζε, τα έδιωχνε», είπε γειτόνισσα για τον 55χρονο
Θεσσαλονίκη: Αναβολή για αύριο πήρε ο 55χρονος που πυροβόλησε στον αέρα για να τρομάξει ανήλικους – «Μας είχε κυνηγήσει με αμάξι»
Ανανεώθηκε πριν 27 λεπτά