Ελλάδα

Δώδεκα συλλήψεις σε οικισμούς σε Φυλή και Αχαρνές: Πάνω από 20 παραβιάσεις του ΚΟΚ, αποξηλώθηκαν καλώδια για ρευματοκλοπές

Από συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, διενεργήθηκαν αποξηλώσεις καλωδίων μήκους 520 μέτρων που χρησιμοποιούνταν για τις ρευματοκλοπές

Σε 12 συλλήψεις ανθρώπων για περιστατικά ρευματοκλοπών αλλά και για παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), προχώρησαν οι αρχές την Δευτέρα και την Τρίτη (09-10.02.2026) στη Φυλή και στις Αχαρνές.

Συνολικά η ΕΛΑΣ επιβεβαίωσε 20 περιπτώσεις παραβιάσεων του ΚΟΚ, ενώ οι 12 συλληφθέντες κατηγορούνται για ρευματοκλοπές και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, χρήση κινητού τηλεφώνου, μη χρήση κράνους κ.α. Η επιχείρηση των αρχών πραγματοποιήθηκε σε οικισμούς της Φυλής και των Αχαρνών.

Μάλιστα, από συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, διενεργήθηκαν αποξηλώσεις καλωδίων μήκους 520 μέτρων που χρησιμοποιούνταν για τις ρευματοκλοπές.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στις 9 και 10-2-2026, ειδική αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς της Φυλής και των Αχαρνών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε., της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Τροχαίας Αττικής, αστυνομικού σκύλου και μη στελεχωμένου αεροσκάφους (drone).

Σκοπός της ευρείας κλίμακας επιχείρησης ήταν η πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε μορφής παράνομης δραστηριότητας που έχει καταγραφεί στις εν λόγω περιοχές.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, συνελήφθησαν συνολικά  12 άτομα για -κατά περίπτωση- κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, ενώ βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, χρήση κινητού τηλεφώνου, μη χρήση κράνους κ.α.

Τέλος, από συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, διενεργήθηκαν αποξηλώσεις καλωδίων μήκους 520 μέτρων που χρησιμοποιούνταν για ρευματοκλοπές.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κεφαλονιά: Προφυλακιστέοι οι τρεις κατηγορούμενοι για τον θάνατο της Μυρτούς – Φυγαδεύτηκαν από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στα Δικαστήρια Κεφαλονιάς περιμένοντας την απόφαση- Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισαν τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας καθώς και το οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες του ξενοδοχείου
Κεφαλιά
10
«Μπαλάκι» οι ευθύνες για τον θάνατο της Μυρτούς στην Κεφαλονιά - Οι απολογίες, τα μηνύματα και οι τρεις συν ένας εμπλεκόμενοι
Μετά τις μαραθώνιες απολογίες των τριών κατηγορούμενων αναμένεται η απόφαση εισαγγελέα, στο στόχαστρο των αρχών είναι και ο 66χρονος που συνομιλούσε με την Μυρτώ το μοιραίο βράδυ
Η 19χρονη Μυρτώ