Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Φεστιβάλ Βιβλίου: Αρχίζει την Παρασκευή στο Ζάππειο

Φεστιβάλ Βιβλίου

Ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή στο Ζάππειο, το Φεστιβάλ Βιβλίου. Διαβάστε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις.

«Βιβλίο-Θέατρο-Κινηματογράφος» είναι το κεντρικό αφιέρωμα του 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου. Ανοίγει για το κοινό την Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου, στο Ζάππειο.

Την Δευτέρα, 4 του μήνα, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πρόγραμμα και εκδηλώσεις για το Φεστιβάλ Βιβλίου

Το φεστιβάλ, που θα διαρκέσει μέχρι τις 17 του μηνός, διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF. Ακόμη συμμετέχουν η ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν.

Τελεί δε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Ακόμη έχει την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Στο πλαίσιο του κεντρικού αφιερώματος θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, οι εκδηλώσεις: «Η ΕΡΤ και η συμβολή της στο βιβλίο, το θέατρο και τον κινηματογράφο» και «Από τη σελίδα στη σκηνή και ο ρόλος ενός κρατικού θεάτρου σε μια εποχή αλλαγών». Ακόμη, το «Θέατρο Τέχνης – Έλληνες θεατρικοί συγγραφείς τα τελευταία 30 χρόνια», όπως και «Βιβλίο, κινηματογράφος και κινηματογραφική εκπαίδευση».

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στον Νίκο Καζαντζάκη και στην επέτειο των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Παράλληλα, θα υπάρξουν και πολλές συζητήσεις για οικονομικά, πολιτικά και λογοτεχνικά θέματα, με αφορμή τις προγραμματισμένες βιβλιοπαρουσιάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις