Ελλάδα

Φίλης για γονείς Ωραιοκάστρου: Ακατανόητη συμπεριφορά – Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά

Σε κακή ενημέρωση και προκατάληψη, ζητήματα που υπάρχουν μέσα στην κοινωνία μας, απέδωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου για τη μη ένταξη- τοποθέτηση των παιδιών των προσφύγων στον χώρο του σχολείου.

“Είναι ακατανόητη αυτή η συμπεριφορά. Είναι σε αντίθεση με τη συμπεριφορά αγάπης, αλληλεγγύης, κατανόησης από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων -γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών- στη χώρα μας. Τέτοια φαινόμενα πράγματι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά”, δήλωσε ο κ. Φίλης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

“Εμείς έχουμε πάρει όλα τα μέτρα· τα παιδάκια, τα προσφυγόπουλα θα πάνε το απόγευμα σε τάξεις υποδοχής, θα είναι εμβολιασμένα, θα έχουν τους δασκάλους τους. Θέλουμε να παίξουν με τα παιδιά, τα Ελληνοπούλα σιγά σιγά και αργότερα θα ενταχθούν στις σχολικές αίθουσες. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αρνούνται οι γονείς τα παιδιά αυτά στον χώρο -όχι στις τάξεις μαζί με τα παιδιά τους- του σχολείου” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

“Όλοι μαζί θα πρέπει να εξηγήσουμε ώστε να μην γίνει αντικείμενο μιας κομματικής αντιπαράθεσης το θέμα αυτό. Όλοι οι φορείς -και η Εκκλησία και οι δήμοι- θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα θέματα αυτά με τρόπο δημοκρατικό, με τρόπο ανοχής” πρόσθεσε ο κ. Φίλης και έφερε ως παράδειγμα το 132ο Δημοτικό Σχολείο Γκράβας, όπου οι μαθητές προέρχονται από 17 πατρίδες.

Κάλεσε δε τους γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου “να ξανασκεφτούν αυτή την απόφασή τους” καθώς, όπως τόνισε, “δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, αντιθέτως είναι ομορφιά”.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου αποφάσισε σε έκτακτη γενική συνέλευση, στις 8 Σεπτεμβρίου, τη “μη ένταξη- τοποθέτηση των προσφύγων στο χώρο του σχολείου”, προειδοποιώντας πως “σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε στην κατάληψη του σχολικού κτιρίου”.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, σε δηλώσεις του στο “Πρακτορείο 104,9 FM” αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην πρόταση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου, τα χρήματα τα οποία πρόκειται να διατεθούν για τη μεταφορά των προσφυγόπουλων να δοθούν για τη δημιουργία δομών για την εκπαίδευση των παιδιών αυτών.

“Όταν η κυβέρνηση βρίσκει 9 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά των μαθητών αυτών, με αυτά τα 9 εκατομμύρια να πάει να νοικιάσει έναν χώρο -που δυστυχώς στην περιοχή μας, λόγω της κρίσης, υπάρχουν πάρα πολλοί- και να κάνει εκεί τις υποδομές” ανέφερε ο κ. Γαβότσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου για την απολογία της - «Φόνισσα» φώναζε κόσμος έξω από το δικαστικό μέγαρο
Η 25χρονη κατηγορείται, για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή μετά την δολοφονία των τεσσάρων βρεφών όπως έχει ομολογήσει στους αστυνομικούς
Η Ειρήνη Μουρτζούκου κατά την άφιξή της στην Πάτρα
Ανανεώθηκε πριν 49 δευτερόλεπτα
3
Σχέδια για νέα έξοδο της Αττικής Οδού στη Μεταμόρφωση για αποσυμφόρηση του κόμβου
Στον κόμβο της Μεταμόρφωσης, τα οχήματα που κινούνται στον κλειστό αυτοκινητόδρομο προς Ελευσίνα και όταν επιθυμούν να κατευθυνθούν προς Λαμία ή Πειραιά χρησιμοποιούν μία κοινή έξοδο, γεγονός που δημιουργεί έντονη συμφόρηση, ειδικά σε ώρες αιχμής.
Μποτιλιάρισμα 2
Αρχίζει «καυτή» εβδομάδα – Υψηλές θερμοκρασίες και δυνατοί άνεμοι συνθέτουν ένα «εκρηκτικό» σκηνικό
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική και σε άλλες τέσσερις περιφέρειες της χώρας - Δεν αποκλείεται σε κάποιες περιοχές να υπάρξουν και συνθήκες καύσωνα σύμφωνα με τους μετεωρολόγους
Με κάθε τρόπο προσπαθούν να προστατευτούν από τον καύσωνα
Στην Πάτρα για την απολογία της μεταφέρεται η Ειρήνη Μουρτζούκου – Οι χειρόγραφες σημειώσεις και οι αποκαλύψεις για τον μικρό Παναγιωτάκη
Ο θάνατος του μικρού Παναγιωτάκη είναι ο μοναδικός για τον οποίο η Ειρήνη Μουρτζούκου δεν έχει πει το παραμικρό και ίσως σήμερα αποκαλύψει πολλά για την υπόθεση
Η Ειρήνη Μουρτζούκου
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
7