Ελλάδα

Φλώρινα: Λαθροκυνηγός σκότωσε αρκουδάκι λίγων μηνών

Αποτροπιασμό προκαλεί τα όσα έκανε ένας λαθροκυνηγός στην Φλώρινα, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε ένα αρκουδάκι μόλις λίγων μηνών, που ακόμη δεν είχε αποχωριστεί τη μητέρα του.

Μάλιστα, δίπλα στο νεκρό αρκουδάκι βρέθηκαν και φρέσκα ίχνη από ενήλικο ζώο, πιθανόν από τη μητέρα αρκούδα που ήταν μαζί του.

Το ζώο εντόπισε κτηνοτρόφος της περιοχής, ο οποίος ενημέρωσε τον «Αρκτούρο» και εκπρόσωποί του έσπευσαν στο σημείο, εξέτασαν το ζώο και διαπίστωσαν ότι έφερε δύο τραύματα από όπλο, ένα διαμπερές στην κοιλιακή χώρα και ένα στο θώρακα. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Δασική Υπηρεσία Φλώρινας, εκπρόσωπος της οποίας μετέβη στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ», πρόκειται για ένα ακόμη σοβαρό έγκλημα κατά της βιοποικιλότητας ενώ πριν από ένα έτος, στην ευρύτερη περιοχή, άγνωστοι είχαν σκοτώσει τρεις ακόμη αρκούδες.

arkoudaki

Σημειώνεται ότι την περίοδο αυτή, στην περιοχή Αμυνταίου, οι δύο οργανώσεις συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό έργο «LIFE Bear-Smart Corridors». Πρόκειται για μία διεθνή συνεργασία μεταξύ Ολλανδίας, Ιταλίας και Ελλάδας, με στόχο την διατήρηση των πληθυσμών της καφέ αρκούδας στην Κεντρική Ιταλία και την Ελλάδα, μέσω της διατήρησης και διασφάλισης της λειτουργικότητας σημαντικών διαδρόμων μετακίνησης και σύνδεσης των πληθυσμών αρκούδας και της δημιουργίας «έξυπνων κοινοτήτων συνύπαρξης» ανθρώπων και αρκούδας.

Η αρκούδα προστατεύεται αυστηρά από την ελληνική και ενωσιακή νομοθεσία και είναι ένα πολύτιμο είδος του φυσικού μας πλούτου και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, με σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του δασικού οικοσυστήματος. Οι δύο οργανώσεις καλούν τις αρμόδιες αρχές να μην υποβαθμίσουν τη σημασία του γεγονότος αυτού και να προχωρήσουν άμεσα σε εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΕΥΔΑΠ: «Ο αγωγός της Αίγινας δεν εμπίπτει στην ευθύνη μας – Άμεση λύση με τη συνδρομή της εταιρείας»
Η ΕΥΔΑΠ τονίζει ότι σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας προχωρά εναλλακτική λύση υδροδότησης του νησιού, με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη και ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων σε πόσιμο νερό
ΕΥΔΑΠ
Προσποιήθηκε τον υπάλληλο εταιρείας ηλεκτρισμού και «μπούκαρε» σε σπίτι: Καρέ – καρέ η στιγμή που αρπάζει σακούλα γεμάτη με μετρητά και τιμαλφή
Οι δράστες παριστάνουν ακόμη και τους γιατρούς, ζητώντας χρήματα για δήθεν έκτακτη ανάγκη και ζητούν και τους κωδικούς τραπεζικών καρτών, υποδυόμενοι ακόμη και τους λογιστές
Ληστεία
Δήμαρχος ρωσικής πόλης πίσω από εμπρηστική επίθεση στα Χανιά – Η εντολή για «μπουρλότο» στο πλαίσιο εκβιασμού και το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.
Η επίθεση έγινε σε κατοικημένη και τουριστική περιοχή και σύμφωνα με την Αστυνομία, έβαλε σε κίνδυνο περιοίκους και διερχόμενους
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ