Ελλάδα

Φορολογικές δηλώσεις: Χωρίς επιβάρυνση η υποβολή νομικών προσώπων μέχρι την Παρασκευή 2/9 στις 15:00

Το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ ανακοίνωσαν ότι, μετά την αποκατάσταση της λειτουργίας της εφαρμογής φορολογικών δηλώσεων νομικών προσώπων 2021, δίνεται η δυνατότητα υποβολής αυτών των δηλώσεων και καταβολής του φόρου ή των δύο πρώτων δόσεών του, χωρίς την επιβολή κυρώσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής, ως εξής:

Τα νομικά πρόσωπα που μέχρι την 30/8/2022 δεν είχαν υποβάλει αρχική ή τροποποιητική δήλωση, μπορούν να την υποβάλουν εμπρόθεσμα μέχρι την Παρασκευή 2/9/2022 και ώρα 15:00.

Ο φόρος που θα προκύψει από τις δηλώσεις αυτές, μπορεί να καταβληθεί χωρίς κυρώσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής μέχρι την Παρασκευή 2/9/2022.

Επισημαίνεται, ότι ο φόρος αυτός πρέπει να καταβληθεί αποκλειστικά μέσω web banking και όχι μέσω κάρτας ή συστήματος πληρωμών IRIS.

Για τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων που υποβλήθηκαν έως και την 30/8/2022, ο φόρος καταβάλλεται εμπρόθεσμα μέχρι σήμερα, 31/8/2022.

Επισημαίνεται ότι, εχθές υποβλήθηκαν 98.867 δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και 15.559 δηλώσεις φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.

Συνολικά, μέχρι εχθές, 30/8/2022, οι εμπρόθεσμες δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων ανήλθαν σε 6.399.973, ξεπερνώντας το περυσινό ρεκόρ των 6.385.896 δηλώσεων, και οι δηλώσεις φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων ανήλθαν σε 284.165.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στην Εύβοια: Εικόνες από την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά – Φλόγες ξεπέρασαν αντιπυρικές ζώνες πλάτους 15 μέτρων
Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει μέχρι στιγμής τα χωριά Πούρνος, Μίστρος, Βατώντας και Θεολόγος, καθώς πυλώνες και κολώνες της ΔΕΗ έχουν καταστραφεί από τις φλόγες
Οι φλόγες περνούν δρόμους και αντιπυρικές ζώνες