Ελλάδα

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Πύρινο μέτωπο 15 χιλιομέτρων έχει κρύψει τον ουρανό – Συγκλονιστικό βίντεο

Πύρινο μέτωπο 15 χιλιομέτρων έχει κρύψει τον ουρανό στα Δερβενοχώρια, όπου μεγάλη φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη από χθες Δευτέρα (18.7.2023). 

Στα Δερβενοχώρια εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργά μέτωπα φωτιάς, παρά τις πρωινές ρίψεις νερού από εναέρια μέσα.  Οι εικόνες από το μέτωπο της φωτιάς στα Δερβενοχώρια είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει πολλά στρέμματα και παράλληλα έχουν σκοτεινιάσει το εκεί τοπίο κρύβοντας τον ουρανό. Στα πλάνα που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε τις φλόγες να έχουν αγκαλιάσει τη φάρμα Κεχαγιά. Η κατάσταση είναι πλέον καλύτερη στο σημείο. 

Το πρωί, σε κατοίκους της Αττικής αλλά και της ευρύτερης περιοχής γύρω από τα Δερβενοχώρια εστάλη μήνυμα μέσω του 112, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δερβενοχωρίων. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Εικόνες του newsit.gr από το μέτωπο της φωτιάς: 

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας, αναφέρει ότι αυτήν την ώρα δεν κινδυνεύουν οικισμοί στα Δερβενοχώρια, αλλά η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω του σύννεφου από καπνό που έχει τυλίξει την περιοχή.

«Η εικόνα είναι κακή αλλά δεν έχουμε πρόβλημα με οικισμούς», τονίζει ο κ. Περγάλιας, σημειώνοντας ότι οι άνεμοι φυσούν ασθενείς αυτήν την ώρα, ενώ στην περιοχή επιχειρούν και εναέρια μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Η κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με τη νύχτα αλλά χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά μέχρι την κατάσβεση.

Φωτιά στο Λουτράκι: Εντυπωσιακά πλάνα μέσα από Σινούκ που επιχείρησε στο πύρινο μέτωπο

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τανάγρας, κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά εξελισσόταν αργά γιατί δεν είχε δυνατό αέρα και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επενέβησαν αποτελεσματικά και δεν άφησαν τη φωτιά να «ξεφύγει». Ωστόσο, έκαψε δασώδεις και θαμνώδεις περιοχές. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί άλλες ζημιές.

Αναστασία Σταματοπούλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένας εκ των κατηγορουμένων παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε στο μακελειό στα Βορίζια - Η κατάθεση που εξετάζουν οι αρχές για τον 43χρονο
«Ο ιδιοκτήτης σπιτιού ήταν στο σημείο και παίζανε τις μπαλοθιές, 100%, γιατί ήταν και από πάνω στην αρχή όταν ανταλλάξαμε μερικές κουβέντες μαζί μας, εμείς όπλα δεν είχαμε στα χέρια μας» λέει συγγενείς των Καργάκηδων
Αστυνομικό μπλόκο στα Βορίζια
Δίωξη για κακουργήματα στον 45χρονο και τον 21χρονο για το αιματηρή ληστεία στη Βέροια - Ο πρώτος χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται φρουρούμενος
Σύμφωνα με τον νεαρό, ακολούθησε συμπλοκή κατά την οποία το όπλο εκπυρσοκρότησε, ενώ, ο ίδιος, κατά τα λεγόμενά του, έσπευσε να προσφέρει βοήθεια στον 45χρονο
αυτοκίνητο
«Ήρθε ο 39χρονος και πυροβόλησε, τραυματίστηκα στο πόδι, αρνούμαι ότι "μπαλόταρα" εγώ» λέει ο 25χρονος κατηγορούμενος για το μακελειό στα Βορίζια
«Με κατηγορούν ότι πήγα να μπαλοτάρω τα σπίτια τους οδηγώντας τη μαύρη BMW, πριν από το περιστατικό, αλλά το αρνούμαι αυτό» λέει ο 25χρονος
Το χωριό Βορίζια