Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Φωτιά στα Βίλια: Για εμπρησμό μιλά ο δήμαρχος Μάνδρας

Φωτιά στα Βίλια: Για εμπρησμό μιλά ο δήμαρχος Μάνδρας

Ενώ η τιτάνια μάχη με τη φωτιά στα Βίλια συνεχίζεται, ο δήμαρχος της Μάνδρας, Χρήστος Στάθης, μιλά για εμπρησμό και λέει πως υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.

Μπορεί η κατάσταση να είναι καλύτερη στα Βίλια, όπου μαίνεται η φωτιά. Αλλά η μάχη δεν έχει κερδηθεί ακόμα, αφού το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και καίει παρθένο πευκοδάσος στο όρος Πατέρα.

Η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας (16.08.2021) και σύμφωνα με τον δήμαρχο Μάνδρας, είναι εμπρησμός. Υπάρχουν πληροφορίες από την προανάκριση πως βρέθηκαν στοιχεία ότι είναι εμπρησμός, τόνισε ο Χρήστος Στάθης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Πρόσθεσε ότι η εικόνα είναι μεν καλύτερη αλλά η φωτιά καίει πυκνό δάσος στο όρος Πατέρα.

Για να περιορίσουν τη φωτιά στα Βίλια επιχειρούν ισχυρότατες δυνάμεις, ενώ από πολύ νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει και οι ρίξεις με τα εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική «επιχειρούν 330 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων οκτώ ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 115 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 6Ε/Π και 5Α/Φ συμπεριλαμβανομένου και του Beriev-200.

Ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Δευκαλίων και ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει ως συνδρομή 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου του Στρατού καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις