Ελλάδα

Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο: Προς απομάκρυνση ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης για τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών

Στην έξοδο φαίνεται να οδηγείται ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης, μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στην αποθήκη πυρομαχικών από τη φωτιά που ξέσπασε στη Νέα Αγχίαλο, καθώς διαπιστώνεται ότι υπήρχαν ελλιπή μέτρα πυρασφάλειας στην αποθήκη των πυρομαχικών.

Από σήμερα το πρωί (28.7.2023) έχει ξεκινήσει κατεπείγουσα ΕΔΕ για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στην αποθήκη πυρομαχικών από τη φωτιά που ξέσπασε στη Νέα Αγχίαλο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Πηγές του ΥΠΕΘΑ αναφέρουν ότι τα βλήματα τα οποία εξερράγησαν κατά τη χθεσινή φωτιά ήταν παλαιότερης γενιάς και δεν επηρεάζουν το αξιόμαχο της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης είναι ο Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Νικολαΐδης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στις 31 Μαρτίου του 2023.

ekrixi fotia nea agxialos r

Οι εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών προκάλεσαν ζημιές και την ερήμωση της Νέας Αγχιάλου ενώ βαρύτατες ήταν οι καταστροφές που προκλήθηκαν στα πυρομαχικά και τις αποθήκες που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

nea agxialos ekrixi in

Η απόφαση για την απομάκρυνση του διοικητή της 111 Πτέρυγας Μάχης θα ληφθεί πριν ολοκληρωθεί η κατεπείγουσα ΕΔΕ.

Σκοπός της ΕΔΕ είναι να διαπιστωθεί αν είχαν δημιουργηθεί οι απαιτούμενες ζώνες πυροπροστασίας και αν ο χώρος στην ευρύτερη περιοχή των εγκαταστάσεων της 111 ΠΜ είχε καθαριστεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 25χρονο στο Χαλάνδρι για παιδική πορνογραφία - Απειλούσε ανήλικες για να του δώσουν γυμνές φωτογραφίες και βίντεο
Απειλούσε τα θύματά του και απαιτούσε να του στείλουν και άλλες φωτογραφίες, απειλώντας τα ότι θα δημοσίευε τις φωτογραφίες τους ή θα τις προωθούσε σε άλλα άτομα
Τα ευρήματα στο σπίτι του 25χρονου
«Με νάρκωσε και με έκλεψε» λέει ο 42χρονος για την οικιακή βοηθό στη Γλυφάδα - «Δεν έχω καμία σχέση» απαντά η ίδια
«Όταν ξύπνησα πήγα στους γείτονές μου και ζήτησα βοήθεια, τους ζήτησα να καλέσουν την αστυνομία, ήμουν χάλια, δεν έχω πάρει ποτέ ναρκωτικά. Τότε κατάλαβα ότι μου λείπουν χρήματα και κινητά»
Η οικιακή βοηθός στη Γλυφάδα 4
Το μήνυμα της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου: Οι υπερδικαστές», η απονομή της δικαιοσύνης και οι αιχμές για την υπόθεση των Τεμπών
"Οι δικαστές πρέπει να απαντούν θεσμικά, ήτοι κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου, πιστοί στο Σύνταγμα και τους νόμους, οφείλουν να δικάζουν ψύχραιμα, με βάση τη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους"
Άρειος Πάγος 4
Η ΕΛ.ΑΣ. επικοινώνησε με την οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκε η Μαράια
Η Μαράια γνωστοποίησε ότι δέχτηκε ένα απειλητικό μήνυμα από Τούρκο οπαδό το οποίο έγραφε: «Θα σκοτώσουμε όλη σου την οικογένεια. Θα φοβάσαι όπου κι αν πας».
Η Μαράια Αντετοκούνμπο κατά την άφιξη της Εθνικής 13