Ελλάδα

Φωτιά στη Ρόδο: Εκκενώνονται τρία χωριά και ένα ξενοδοχείο – Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο

Η κατάσταση με τη φωτιά στο νησί της Ρόδου είναι ανεξέλεγκτη και σήμερα (19.7.2023) παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται και τις συνεχείς ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Μετά από εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου προχωρούν στην εκκένωση των χωριών Ελεούσας, Σαλάκου, Διμυλιάς και του ορεινού όγκου του Προφήτη Ηλία, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Έλαφος. 

Στο νησί επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα, 3 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα. 

Στους πολίτες των παραπάνω χωριών απεστάλη και μήνυμα από το 112, καλώντας τους να εκκενώσουν αμέσως προς τον οικισμό Κολύμπια: 

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά Ρόδου εκκενώστε τώρα προς Κολύμπια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Το μήνυμα από το 112: 

Επιπλέον, ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσής του ότι επιτάσσονται όλα τα μηχανήματα έργων και οι υδροφόρες.

Δείτε στο liveblog του Newsit.gr όλες τις εξελίξεις γύρω από τα πύρινα «μέτωπα» σε Δερβενοχώρια, Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Λουτράκι

 

Δείτε πλάνα από την πύρινη κόλαση στη Ρόδο: 

Εν τω μεταξύ, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Είναι δύο τα μεγάλα μέτωπα της φωτιάς. Αυτήν την ώρα εκκενώνονται τρεις οικισμοί, οι οικισμοί Ελαιούσα, Δημιλιά και Σάλακος καθώς και ο ορεινός όγκος του Προφήτη Ηλία, όπου βρίσκεται ξενοδοχείο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γυναίκα έκανε τελετές και μάγια για να κρατήσει τον πρώην σύζυγό της – «Έδωσε 350 ευρώ για να τον κάνει σκλάβο της»
«Η πρώην σύζυγός σου διαβάζει ξόρκια και μάγια για σένα και σε ένα μήλο τοποθετεί καρφίτσες» έγραψε άγνωστη γυναίκα στον άνδρα που καταγγέλλει την πρώην γυναίκα του για μάγια
Βουντού
Νέα σοκαριστική καταγγελία για το μακελειό στα Βορίζια - «Καργάκηδες προσπάθησαν να σκοτώσουν το γιο μου πριν 3 χρόνια»
Αποκαλυπτική μαρτυρία για το μακελειό στην Κρήτη - Η φερόμενη εμπλοκή των Καργάκηδων με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι ζωοκλοπές και «οι Φραγκιαδάκηδες που πυροβόλησαν τα σπίτια τους», όπως λέει συγγενής του Φανούρη
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου