Ελλάδα

Φωτιά στην Αχαΐα: Μάχη να μην περάσουν οι φλόγες στο προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες (05.11.2024) στο Βουπράσιο της Δυτικής Αχαΐας και καταβάλλονται προσπάθειες να μην περάσει στο γειτονικό προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μεγάλη μάχη με τη φωτιά καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στο Βουπράσιο της Δυτικής Αχαΐας και εξακολουθούν να δίνουν μέχρι τώρα, ώστε να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Μάλιστα, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, έχουν ενισχυθεί, ενώ έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού και εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

H φωτιά καίει καλαμιές στην περιοχή ανάμεσα στο Βουπράσιο και το Μετόχι. 

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν έχει περάσει στο δάσος της Στροφυλιάς, καίγοντας μέχρι τώρα έκταση κυρίως με καλαμιές και κάποια πεύκα.

Λόγω των ισχυρών ανέμων το έργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο Αθηνών: Κλειστή η Λουκάρεως
Αν και το κλιμάκιο των πυροτεχνουργών της ΕΛ.ΑΣ δεν εντόπισε κάποιο ύποπτο αντικείμενο, οι αστυνομικοί παραμένουν στο σημείο μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία των 2 ωρών που έδωσε ο άγνωστος που τηλεφώνησε για βόμβα
Αστυνομικοί μπροστά από το Εφετείο λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα