Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση του Πισσώνα – «Απομακρυνθείτε προς Καθενούς»

Για την κατάσβεση της φωτιάς στην Εύβοια επιχειρούν 135 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων, 38 οχήματα

Αντιμέτωποι με μια μεγάλη αναζωπύρωση είναι το μεσημέρι της Κυριακής (27.7.2025) οι πυροσβέστες που παραμένουν στην Εύβοια και προσπαθούν από χθες να σβήσουν τη φωτιά στην περιοχή της Πισσώνας.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στην Εύβοια επιχειρούν 135 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων, 38 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η φωτιά βρίσκεται 200 μέτρα από τον οικισμό Πισσώνας. 

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής για εκκένωση του Πισσώνα. Το μήνυμα έγραφε: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πισσώνας Ευβοίας απομακρυνθείτε προς Καθενούς».

 

Αναζωπυρώσεις και δυνατοί άνεμοι

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες σε όλα τα μεγάλα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν το Σάββατο (26.7.2025) και πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Πυροσβέστες και εθελοντές με αυτοθυσία κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο όλες τις φωτιές μετά από ώρες προσπαθειών.

Τα μέτωπα της φωτιάς έχουν περιοριστεί, στα Κύθηρα και στη Μεσσηνία συνεχίζουν να καίνε. Στην Εύβοια η μάχη με τις αναζωπυρώσεις είναι συνεχής. 

Στη Μεσσηνία το μέτωπο μαίνεται στην περιοχή Πολυθέα, όπου επιχειρούν 100 πυροσβέστες, 5 ομάδες δασοκομάντος, 30 οχήματα, εθελοντές, 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στα Κύθηρα υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει καεί σχεδόν το 20% του νησιού, ενώ η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό πέρασμά της σε μια περιοχή που είχε καεί ξανά το 2017. Στα Κύθηρα επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 2 ομάδες δασοκομάντος, 22 οχήματα και εθελοντές, 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 45χρονη οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα και χρήματα από σπίτια που εργαζόταν
Η 45χρονη έψαχνε άτομα ΑΜΕΑ ή υπερήλικες που έψαχναν οικιακή βοηθό και στην συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους με ψεύτικα στοιχεία και με τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών
Κλοπές
Οι αγρότες ετοιμάζονται για «ρεβεγιόν» στα μπλόκα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, σκληραίνει η στάση τους μετά τις γιορτές
Παρόλο που οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν χρόνο στα μπλόκα, θα διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα για 3 μέρες, όμως αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους μετά τις γιορτές
Στο κέντρο της Λάρισας τα τρακτέρ απο το μπλόκο της Νίκαιας
148
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη