Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση του Πισσώνα – «Απομακρυνθείτε προς Καθενούς»

Για την κατάσβεση της φωτιάς στην Εύβοια επιχειρούν 135 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων, 38 οχήματα

Αντιμέτωποι με μια μεγάλη αναζωπύρωση είναι το μεσημέρι της Κυριακής (27.7.2025) οι πυροσβέστες που παραμένουν στην Εύβοια και προσπαθούν από χθες να σβήσουν τη φωτιά στην περιοχή της Πισσώνας.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στην Εύβοια επιχειρούν 135 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων, 38 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η φωτιά βρίσκεται 200 μέτρα από τον οικισμό Πισσώνας. 

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής για εκκένωση του Πισσώνα. Το μήνυμα έγραφε: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πισσώνας Ευβοίας απομακρυνθείτε προς Καθενούς».

 

Αναζωπυρώσεις και δυνατοί άνεμοι

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες σε όλα τα μεγάλα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν το Σάββατο (26.7.2025) και πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Πυροσβέστες και εθελοντές με αυτοθυσία κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο όλες τις φωτιές μετά από ώρες προσπαθειών.

Τα μέτωπα της φωτιάς έχουν περιοριστεί, στα Κύθηρα και στη Μεσσηνία συνεχίζουν να καίνε. Στην Εύβοια η μάχη με τις αναζωπυρώσεις είναι συνεχής. 

Στη Μεσσηνία το μέτωπο μαίνεται στην περιοχή Πολυθέα, όπου επιχειρούν 100 πυροσβέστες, 5 ομάδες δασοκομάντος, 30 οχήματα, εθελοντές, 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στα Κύθηρα υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει καεί σχεδόν το 20% του νησιού, ενώ η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό πέρασμά της σε μια περιοχή που είχε καεί ξανά το 2017. Στα Κύθηρα επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 2 ομάδες δασοκομάντος, 22 οχήματα και εθελοντές, 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο από τη στιγμή που θάβουν ζωικά απόβλητα στον ποταμό Λούρο - Ενταφιάστηκαν παράνομα πάνω από 200 τόνοι υπολειμμάτων στην Πρέβεζα
Την παράνομη μεταφορά των αποβλήτων, έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, μέσω αποκλειστικού βίντεο στο οποίο φαίνονται εκσκαφείς να ανοίγουν τις τάφρους και να θάβουν μέσα ψάρια, κοτόπουλα και χαλασμένα κρέατα
Απόβλητα στην Πρέβεζα
Άγριο επεισόδιο σε νυχτερινό μαγαζί στην Πάτρα – Τον έριξε αναίσθητο από γροθιά και τον σημάδευε με όπλο
Στο μαγαζί επικράτησαν σκηνές πανικού - Ο 31χρονος δράστης κατά το παρελθόν είχε απελαθεί από τη χώρα, ενώ ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για υπόθεση ναρκωτικών
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Συνελήφθησαν έξι ανήλικοι και οι γονείς τους για άγρια επίθεση σε 13χρονο στο Μοσχάτο - Τον χαστούκισαν και τον κλώτσησαν
Οι 6 κατηγορούμενοι, μαζί με άλλους 9 συνομηλίκους τους προσέγγισαν τον 13χρονο σε πάρκο στο Μοσχάτου και αφού τον έριξαν στο έδαφος, του επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές σε διάφορα σημεία του σώματός του
Εκφοβισμός