Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Ο εφιάλτης συνεχίζεται για όγδοη ημέρα

Άλλη μια δύσκολη νύχτα βίωσαν οι κάτοικοι στην Εύβοια, όπου μαίνεται η φωτιά.

Αυτή την ώρα δίνεται μεγάλη “μάχη” στις Καματριάδες, όπου κάτοικοι και πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά για να μην επεκταθεί, έχοντας δημιουργήσει μία αντιπυρική ζώνη περίπου 20 μέτρων.  

Στην Καστανιώτισσα, υπό την απειλή του νέου μετώπου φωτιάς, έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών δυνάμεων για την αποτροπή της, ώστε να μην φτάσει στην Ιστιαία, ο ουρανός της οποίας έχει σκεπαστεί από καπνούς.

Στα Ελληνικά και το Ψαροπούλι κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά σε χαράδρα. Τη νύχτα οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς, με κυριότερες εκείνες στις Γούβες, στις Γαλατσαδες, στο Ψαροπούλι και στο Καστρί.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της κοινότητας Καματριάδων, τόνισε πως “με το πρώτο φως της ημέρας, μας έχουν υποσχεθεί ότι θα έρθουν αεροπλάνα. Έχουμε πολλά οχήματα της Πυροσβεστικής. Αν περάσει από εδώ, πάει στην Καστανιώτισσα και από εκεί στην Αιδηψό. Δεν έχει πολύ καπνό. Νομίζω ότι θα μπορέσουν να πετάξουν”. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η ώρα της απολογίας της Ειρήνης Μουρτζούκου για τις δολοφονίες των μωρών - «Φρούριο» τα δικαστήρια της Πάτρας με τον φόβο επεισοδίων
Το κτίριο των δικαστηρίων θα είναι κενό ενώ οι αστυνομικοί θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα για να κρατήσουν την 25χρονη μακριά από τον κόσμο
Η Ειρήνη Μουρτζούκου
1
Σπαραγμός στο τελευταίο «αντίο» στη 2χρονη Αλεξάνδρα στο Αγρίνιο που παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο του πατέρα της
Υποβασταζόμενοι οι γονείς στην κηδεία του παιδιού τους - Μέσα σε ένα μικροσκοπικό και λευκό φέρετρο μεταφέρθηκε η 2χρονη στην τελευταία κατοικία της
Άνθρωποι 9