Ελλάδα

Φωτιά στον Κουβαρά Αττικής: Πύρινη κόλαση, εγκαταλείπουν μαζικά τα σπίτια τους οι κάτοικοι – Δείτε βίντεο με το μποτιλιάρισμα στην παραλιακή

Ολοένα και φουντώνει η μάχη με την τεράστια φωτιά ου ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (17.07.23) στον Κουβαρά Αττικής. Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο καταγράφουν τις ουρές χιλιομέτρων που έχουν σχηματιστεί με τα ΙΧ των κατοίκων, οι οποίοι εγκαταλείπουν μαζικά τα σπίτια τους, όπου έχουν φτάσει οι πρώτες φλόγες. 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, έχουν σταλεί τέσσερα μηνύματα από το 112, εκ των οποίων τα 3 για εκκένωση. Το τελευταίο αφορούσε Λαγονήσι, Ανάβυσσο και Σαρωνίδα, ενώ νωρίτερα εντολή για εκκένωση δόθηκε στους κατοίκους της περιοχής Πέτα, Μελισσουργού και Τραμπουριά. 

FOTIA KOUBARAS

Σημειώνεται πως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ισχύος 8 μποφόρ, δυσκολεύοντας το έργο κατάσβεσης της φωτιάς.

Συνολικά επιχειρούν συνεχώς 150 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 31 Ρουμάνων πυροσβεστών, 40 πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για ένα εναέριο συντονισμό. Επιπρόσθετα οι εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και οι εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας διαθέτουν μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων στην περιοχή της πυρκαγιάς. Ομοίως και η Περιφέρεια Αττικής.

«Παρόλο που ο πυκνός καπνός και η ένταση των ανέμων δημιουργούν προβλήματα στην ασφαλή προσέγγιση των εναερίων μέσων όλες οι δυνάμεις καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό της πυρκαγιάς», σημείωσε κατά την επίσημη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

«Κινητοποιήθηκε επίσης μεγάλη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφαλή οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών από οικισμούς. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί εγκλωβισμένα άτομα. Βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, οι συνθήκες που επικρατούν και αναμένεται να επικρατήσουν θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολες. Συνθήκες που θα διευκολύνουν την έναρξη και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών», δήλωε ο κ. Αρτοποιός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: «Βόμβες» Σημανδράκου για Λευτέρη Αυγενάκη – Καταγγέλλει ασφυκτικές πιέσεις για να πληρωθούν «αμαρτωλά» ΑΦΜ
Ο μάρτυρας υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι επειδή εξαίρεσε από την πληρωμή 9.300 ΑΦΜ, που αφορούσαν σε δηλώσεις για βοσκοτόπια χωρίς ζώα, ο Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε την καρατόμησή του
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Ευάγγελος Σημανδαράκος
Διεκόπη η δίκη του πατέρα Αντωνίου για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στις 7 Μαΐου - «Επιθυμώ να δικαστώ, έχω κουραστεί»
Ο πρώην επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου και ζήτησε να «δικαστεί», λέγοντας ότι έχει κουραστεί από την πολύχρονη εμπλοκή του με τη δικαιοσύνη
Ο πατέρας Αντώνιος στη δίκη για την Κιβωτό του Κόσμου