Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Φουντώνει” η κόντρα Ιερώνυμου – Βαρθολομαίου – Ακυρώθηκε η συνάντηση τους

“Φουντώνει” η κόντρα Ιερώνυμου – Βαρθολομαίου – Ακυρώθηκε η συνάντηση τους
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Αναβάλλεται η συνάντηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα (05.10.2018), στις 8 το πρωί.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου, Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρη Κονιδάρη, η συνάντηση αναβλήθηκε λόγω φόρτου εργασίας της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, η οποία μάλιστα καλείται αύριο να εκλέξει τον νέο μητροπολίτη Λαρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρίσκεται στην Αθήνα, μάλιστα το πρωί της Πέμπτης (04.10.2018) έκανε επίσκεψη στο πυρόπληκτο Μάτι.

Είναι γνωστή η έντονη δυσαρέσκεια της Ιεραρχίας με τις συνεχείς παρεμβάσεις στην εκκλησία Ελλάδος εκ μέρους του κ. Βαρθολομαίου, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να μην παραστεί ο κ. Ιερώνυμος σε καμία από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα με την συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, όπως συνέβη στο Μάτι, αλλά και στην τελετή βράβευσης του από τη Βουλή των Ελλήνων και τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών.

Βράβευσαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η τελετή βράβευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από τη Βουλή των Ελλήνων και τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών, για την πολύπλευρη προσφορά του στην προστασία του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα ανακηρύχθηκε ισόβιος επίτιμος πρόεδρος του εν Αθήναις Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αφού εξέφρασε τη συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη του για την τελετή βράβευσης και ανακήρυξης του ως ισόβιου επίτιμου προέδρου του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, επεσήμανε ότι το περιβάλλον σήμερα κινδυνεύει περισσότερο από ό,τι κατά το παρελθόν.

«Ο άνθρωπος γνωρίζει, αλλά δρα και ενεργεί ωσάν να μην εγνώριζε», είπε και υπογράμμισε ότι η ευδαιμονοθηρία οξύνει τα προβλήματα και προοιωνίζεται περιπέτειες. Σε άλλο σημείο του λόγου του, ανέφερε ότι το ενδιαφέρον της Εκκλησίας για τη σχέση ανθρώπου και φυσικού περιβάλλοντος, δεν γεννήθηκε τώρα, αλλά τώρα έλαβε αφορμή. Κοινωνία και περιβάλλον είναι σε συνάφεια. Επ’ αυτού, πρόσθεσε ότι ο έμπρακτος σεβασμός του ανθρώπου και η προστασία του Περιβάλλοντος αποτελούν τις δύο όψεις του ιδίου νομίσματος.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πρώην πρωθυπουργοί, Παναγιώτης Πικραμμένος και Βασιλική Θάνου, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής, Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, Φίλιππος Πετσάλνικος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Βύρων Πολύδωρας, μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Κωνσταντίνος Αθανασίου, ο Επίσκοπος Συμεών – πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών – ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, και πλήθος κόσμου. Τ

ον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συνόδευαν από την Κωνσταντινούπολη, ο Μητροπολίτης Ικονίου Θεόληπτος, ο Μητροπολίτης Αγκύρας Ιερεμίας, και ο διευθυντής του γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις