Ελλάδα

Φυλακές Αλικαρνασσού: Φωτιά και άγρια επεισόδια – Με εγκαύματα 3 κρατούμενοι

Ένας ξυλοδαρμός μεταξύ κρατουμένων και μία φωτιά σε κελί αναστάτωσαν απόψε τις φυλακές Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο «ένοικος» του κελιού  στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά φέρεται να σχετίζεται με το περιστατικό του ξυλοδαρμού με παθόντα έναν 33χρονο Έλληνα κρατούμενο, ο οποίος μπήκε στη φυλακή Αλικαρνασσού με μεταγωγή λόγω δίκης που αφορά σε ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας όταν δύο αλλοδαποί, 25 και 30 ετών αντίστοιχα, κρατούμενοι άρχισαν να διαπληκτίζονται για προσωπικές διαφορές και οι οποίοι βρίσκονταν στο ίδιο κελί.

Η κατάσταση φαίνεται πως ξέφυγε και στο τέλος τραυματίστηκε σοβαρά ένας Έλληνας 33 ετών, που ήταν στο ίδιο κελί μαζί τους. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο 33χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ το συμβάν είχε τελειώσει εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο κελί τους κάτω από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Αποτέλεσμα ήταν να υποστούν σοβαρά εγκαύματα σε όλο τους το σώμα και οι 3 κρατούμενοι που βρίσκονταν μέσα.

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο όπου και διασωληνώθηκαν με την κατάσταση της υγείας τους να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές εκείνες που δείχνουν ανήσυχες με τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στη φυλακή. Μιλούν για περιστατικά βιαιοπραγιών μεταξύ κρατουμένων. Μάλιστα, πρόσφατα είχε σημειωθεί ένας ακόμα ξυλοδαρμός με παθόντα κρατούμενο με εμπλοκή σε τρανταχτή υπόθεση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο 60χρονος γιος της χήρας του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Ο 60χρονος σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, φέρεται να χορήγησε ηρεμιστικά χάπια στην υπερήλικη μητέρα του, να τη σκότωσε προκαλώντας της ασφυξία και ακολούθως να εβαλε φωτιά στο διαμέρισμα
Δολοφονία της 87χρονης Ελένης Παπαδοπούλου
Οι δικαστικές υποθέσεις που «σημάδεψαν» το 2025: Η γυναικοκτονία – σύμβολο, τα Τέμπη και η δικαστική «ταφόπλακα» για Φιλιππίδη και Πισπιρίγκου
Η δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, η τραγωδία των Τεμπών, η φονική πυρκαγιά στο Μάτι, οι δίκες Πισπιρίγκου και Φιλιππίδη και η σύλληψη της Ειρήνης Μουρτζούκου ήταν οι δικαστικές υποθέσεις της χρονιάς
Δικαστήριο