Ελλάδα

Για την συνέχιση ή μη της κατάληψης στο υπ. υγείας αποφασίζουν οι γιατροί – Επεισόδια νωρίτερα στην πορεία τους προς τη Βουλή

Αφού παρέδωσαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή, οι γιατροί επιστρέφουν στο κτίριο του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους και συνεδριάζουν για να αποφασίσουν το μέλλον της κατάληψής τους.

Στο συλλαλητήριο, το οποίο έληξε ειρηνικά, συμμετείχαν εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και εκπαιδευτικοί. Δεν έλειψαν όμως οι στιγμές της έντασης.

Ενταση, επεισόδια και περιορισμένη χρήση χημικών έγινε λιγο μετά τις 2 το μεσημέρι όταν η πορεία γιατρών και νοσηλευτών έφτασε έξω από τη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό αλλά δεν τους το επέτρεψαν τα ΜΑΤ και έτσι για λίγα λεπτά επικράτησε ένταση. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

Οι γιατροί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, εμμείνει στην απόφαση για απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και την Πέμπτη. Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί του ΙΚΑ απεργούν έως και την Παρασκευή.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη από 11 π.μ. έως 3 μ.μ. τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, ύστερα από την 4ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ( ΠΟΕΔΗΝ).

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι χρηματοδότηση – αναβάθμιση του ΕΣΥ, με ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών, προσλήψεις άμεσα του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, διπλασιασμός ωρομισθίου για αργίες-νυχτερινά-εξαιρέσιμα και ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Αύριο, Πέμπτη, στις 8 το πρωί θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα ταμεία είσπραξης του «πεντάευρου» με συμβολικό κλείσιμο των ταμείων και δωρεάν εξέταση των ασθενών από 8 έως τις 11 το πρωί.






Λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των γιατρών του ΙΚΑ, υπολογίζεται ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ακυρωθεί τουλάχιστον 500.000 ραντεβού.

 
Απεργιακός χάρτης:
 
– Οι γιατροί του ΙΚΑ πραγματοποιούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι την Παρασκευή.
– Έως την Πέμπτη απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά.
– Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, ενώ στον Πειραιά θα είναι κλειστά και την Πέμπτη.
– Σήμερα οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.
– Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη, από τις 11 το πρωί ώς τις 3 το μεσημέρι, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι υπηρεσίες πρόνοιας, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που κήρυξε η ομοσπονδία των εργαζομένων στα νοσοκομεία.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γκύζη: Ο υπάλληλος καθαριότητας περιγράφει τη στιγμή που ο 59χρονος πυροβόλησε – «Η σφαίρα πέρασε δίπλα από το αυτί μου»
«Αν δεν είχε μπλοκάρει το όπλο δεν θα τον είχα δει. Όσο με πλησίαζε παραμίλαγε "τώρα θα δεις τι θα πάθεις, να δεις με ποιον έχεις μπλέξει"», αποκάλυψε ο 61χρονος που από τύχη σώθηκε από τους πυροβολισμούς
Υπάλληλος καθαριότητας
Μονή Μεγάλου Σπηλαίου: Στον ανακριτή ο ηγούμενος για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στα Καλάβρυτα – Έσπρωξε δημοσιογράφο
Κατά την είσοδό του στο δικαστικό μέγαρο, ο ηγούμενος έσπρωξε μία δημοσιογράφο που τον ρωτούσε να πει τη δική του εκδοχή για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας
Ηγούμενος
1