Ελλάδα

Γιάννης Μπουτάρης: Στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το ύστατο χαίρε 

Συγγενείς και στενοί φίλοι, είπαν- το απόγευμα της Πέμπτης (14.11.2024) στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας – το ύστατο χαίρε, στον Γιάννη Μπουτάρη.

Υπό τους ήχους των αγαπημένων του τραγουδιών αποχαιρέτησαν τον Γιάννη Μπουτάρη στην αίθουσα τελετών του αποτεφρωτηρίου ριτσώνας, όπως ήταν και η τελευταία του επιθυμία.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, τελέστηκε τρισάγιο και στη συνέχεια, προβλήθηκαν φωτογραφίες του στην οθόνη της αίθουσας και οι παραβρισκόμενοι άκουσαν τα αγαπημένα του τραγούδια.

Ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν ένθερμος υποστηρικτής του δικαιώματος της αποτέφρωσης και ήταν επίτιμος μέλος της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης.

«Πολιτισμός, όπως πρέπει να είναι η σύγχρονη Ελλάδα. Η ηρεμία της φύσης, η αρχιτεκτονική των εγκαταστάσεων, η παντελής έλλειψη της αίσθησης του θανάτου, παρηγοριά για τους συγγενείς, θερμά συγχαρητήρια».

GIANNISBOUTARIS

Αυτά ήταν τα λόγια που έγραψε στο βιβλίο εντυπώσεων που υπάρχει στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας, κατά την τιμητική του επίσκεψη στις 4 Φεβρουαρίου 2022.

GIANNISBOUTARIS

Ο Γιάννης Μπουτάρης είχε μιλήσει δημόσια εδώ και πολλά χρόνια υπέρ του δικαιώματος να μπορεί κάποιος να επιλέξει και στη χώρα μας ως τελευταία του επιθυμία τη διαδικασία της αποτέφρωσης και γι’ αυτό είχε αγωνιστεί υπέρ της κατασκευής αποτεφρωτηρίου στην Ελλάδα.

BOUTARIS

Αφορμή είχε αποτελέσει και η προσωπική του εμπειρία, όταν χρειάστηκε να μεταφέρει στη γειτονική Βουλγαρία προς αποτέφρωση τη σορό της γυναίκας του Αθηνάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρήνος στην κηδεία του 43χρονου που βρέθηκε απαγχονισμένος στο Κερατσίνι – Υποβασταζόμενοι η γυναίκα και ο αδερφός του
Με ένα «γιατί» η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι του, αποχαιρέτησαν τον 43χρονο ψυκτικό τα ίχνη του οποίου είχαν χαθει στις 28 Απριλίου και εντοπίστηκε 72 ώρες αργότερα νεκρός
Ο 43χρονος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο κοιμητήριο του Σχιστού
Τρεις συλλήψεις για βανδαλισμό σε σχολείο στο Ίλιον - Έγραφαν με σπρέι ακροδεξιά συνθήματα
Πρόκειται για νεαρούς ηλικίας 16, 20 και 21 ετών, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους αεροβόλο πιστόλι, 3 αμπούλες αέρος, γεμιστήρα με μεταλλικά σφαιρίδια, σημαία με κέλτικο σταυρό και αυτοκόλλητα με συνθήματα της Χρυσής Αυγής
Τα αντικείμενα που κατάσχεσε η ΕΛΑΣ