Ελλάδα

Γιάννης Μπουτάρης: Την Τρίτη η πολιτική κηδεία του – Η σορός του θα εκτεθεί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Την ερχόμενη Τρίτη (12.11.2024), οικογένεια, φίλοι και συνεργάτες θα πουν το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης όπου θα πραγματοποιηθεί η πολιτική κηδεία του. 

Ο 60ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης άφησε την τελευταία του πνοή χθες, το βράδυ του Σαββάτου, σε ηλικία 82 χρόνων, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η πολιτική κηδεία έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι, και νωρίτερα η σορός του Γιάννη Μπουτάρη θα βρίσκεται στον χώρο του Δημαρχείουια να τον αποχαιρετήσουν συνεργάτες, φίλοι και ο κόσμος της Θεσσαλονίκης, σύμγωνα με το voria.gr. 

Ανακοίνωση από την οικογένεια του Γιάννη Μπουτάρη

Για το τελευταίο «αντίο» στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης και οινοποιό, Γιάννη Μπουτάρη, εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση η οικογένειά του. 

«Με βαθιά θλίψη θα αποχαιρετίσουμε τον πολυαγαπημένο μας Γιάννη Μπουτάρη την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2024. Η σορός θα εκτεθεί στο αίθριο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης από τις 11:00 έως τις 14:00, και θα ακολουθήσουν οι επικήδειοι λόγοι.
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς για τα αμέτρητα μηνύματα συμπαράστασης σε αυτή τη δύσκολη ώρα.
Θερμή παράκληση, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στη μνήμη του κυρ-Γιάννη στα ιδρύματα που ακολουθούν», σημειώνει η ανακοίνωση.

boutaris

Εκτός από την πόλη της Θεσσαλονίκης, δύο ακόμη περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, η Νάουσα και το Νυμφαίο, που σημαδεύτηκαν από την επαγγελματική και κοινωνική του δράση, «θρηνούν» για την απώλεια του Γιάννη Μπουτάρη.

Λόγω πένθους κλειστά είναι τα κτήματα και τα οινοποιεία σε Νάουσα και Αμύνταιο. Το κτήμα Κυρ Γιάννη στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του κρασιού από όλο τον κόσμο. Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά τις πρώτες φυτεύσεις, ο αμπελώνας στο Γιαννακοχώρι, έγινε το Κτήμα Κυρ-Γιάννη.

Ο δήμαρχος της Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης, αποχαιρετά με δήλωση του τον «σπουδαίο κυρ Γιάννη. Είναι από τις λίγες φορές που οι λέξεις φαίνονται τόσο φτωχές μπροστά στο μεγαλείο του ανδρός. Διότι ο Γιάννης Μπουτάρης, ο δικός μας κυρ Γιάννης υπήρξε καθοριστικός για μια σειρά πραγμάτων. Σπουδαίος για την οινοποιία, για τη Θεσσαλονίκη, τη Νάουσα, την αυτοδιοίκηση, σπουδαίος για την ανάπτυξη, μα πάνω απ’ όλα σπουδαίος για όλους εμάς που εμπνευστήκαμε από το πάθος, την οξυδέρκεια, την επιμονή, την αποτελεσματικότητα, την ανατρεπτική του σκέψη».

Όπως τονίζει ο κ.Κουτσογιάννης «η Νάουσα στέκει με ευγνωμοσύνη για όλα αυτά τα μεγάλα που της πρόσφερε, καθώς υπήρξε ο καλύτερος πρεσβευτής της, την έβαλε στον παγκόσμιο χάρτη με την οινοποιητική του μεγαλοφυΐα, ενώ συνάμα στήριξε κάθε τι μεταρρυθμιστικό στον τόπο μας και στάθηκε αρωγός στα δύσκολα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μηχανήματα αλκοτέστ στα νυχτερινά κέντρα για την αποφυγή πρόστιμων: Οι νέες VIP υπηρεσίες που επιστράτευσαν οι επιχειρήσεις
Πολλά νυχτερινά κέντρα δίνουν πλέον την δυνατότητα για μεταφορά των πελατών με τα αυτοκίνητά τους, με οδηγούς της επιχείρησης – Αλκοτέστ μιας χρήσης και στα περίπτερα
Man drinking alcohol while driving in his car.
Κηδεία Αναστάση Παπαληγούρα: Το τελευταίο αντίο στον πρώην υπουργό της ΝΔ – Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του
Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του Βαρβάρα και η κόρη του Λένα. Παρόντες στην κηδεία στο Α΄Νεκροταφείο οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς
Κηδεία Αναστάση Παπαληγούρα
Με κόρνες και μαρσαρίσματα αποχώρησαν τα τρακτέρ από το Σύνταγμα - Φεύγουν από την Αθήνα
Με κόρνες, ντουντούκες και «μαρσαρίσματα» τα τρακτέρ κατέβηκαν την Πανεπιστημίου και μέσω της Ομόνοιας, του Μεταξουργείου και της λεωφόρου Αθηνών θα βγουν στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας
Τα τρακτέρ στην Αθήνα
9
Πυγμάχος πορτιέρης χτύπησε άγρια και «συνέθλιψε» το κρανίο επιχειρηματία σε μπαρ στο Κολωνάκι - Μπήκε φυλακή μετά από 14 χρόνια
Από τον άγριο ξυλοδαρμό, το θύμα έχασε το 30% της όρασής του, ένα δόντι ενώ το κεφάλι του γέμισε με λάμες, βίδες και καρφιά - Το χρονικό της φρίκης
Κολωνάκι: Πυγμάχος πορτιέρης χτύπησε άγρια και «συνέθλιψε» το κρανίο επιχειρηματία – Μπήκε φυλακή μετά από 14 χρόνια 30