Ελλάδα

Γιάννης Σκαφτούρος: Αυτό είναι το σημείο που εισέβαλαν οι εκτελεστές στο σπίτι του

Οι δράστες της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου φαίνεται πως γνώριζαν πολύ καλά τον περίγυρο του σπιτιού του και μπόρεσαν να φτάσουν εκεί χωρίς να γίνουν αντιληπτοί ενώ άφησαν και τη μοτοσικλέτα σε συγκεκριμένο σημείο για να μην τους καταλάβει κανείς.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του MEGA, οι δράστες της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου άφησαν τη μοτοσικλέτα τους περίπου 50 με 100 μέτρα μακριά από το σπίτι του και κινήθηκαν σε έναν δρόμο, που τον γνωρίζουν μόνο οι ντόπιοι της περιοχής.

Από τον δρόμο αυτό, πήγαν σε ένα χωράφι και από εκεί πήδηξαν μια μάντρα για να βρεθούν στον προαύλιο χώρο του σπιτιού του Γιάννη Σκαφτούρου. Μάλιστα, λίγο πριν ανοίξουν πυρ φώναξαν «πέστε όλοι κάτω! Πού είναι ο Γιάννης;».

Εικόνες ντοκουμέντα από τους εκτελεστές

Οι εικόνες καταγράφηκαν πέντε λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι και αφού είχαν δολοφονήσει εν ψυχρώ τον Γιάννη Σκαφτούρο μέσα στην αυλή του εξοχικού του, κοντά στα Δερβενοχώρια. Οι δράστες επιβαίνουν σε μηχανή, η οποία ακολουθεί μία άλλη μηχανή και ένα αυτοκίνητο.

Στην εικόνα που εξασφάλισε ο ALPHA φαίνεται ο σάκος που έχουν μέσα τα καλάσνικοφ, καθώς και η ενδοεπικοινωνία που έχουν στα κράνη τους. Επίσης, φορούν γάντια.

Επιπλέον, κάμερα κλειστού κυκλώματος δείχνει 8 λεπτά μετά το έγκλημα την πρώτη μηχανή των δραστών, που συνοδεύεται από ΙΧ. Η δεύτερη μηχανή ακολουθεί 34” μετά, και είναι αυτή που αντιμετωπίζει πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι εκτελεστές να φύγουν πεζή.

Το χρονικό

Το φονικό έγινε στα Σκούρτα Βοιωτίας, κοντά στα Δερβενοχώρια, όπου ο 55χρονος Γιάννης Σκαφτούρος, είχε εξοχικό σπίτι. Εκεί περνούσε πολύ από τον καιρό του τελευταία, απ’ όταν βγήκε από τη φυλακή, το 2018.

Το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, οι δράστες εισέβαλαν στην αυλή του σπιτιού του κι εκεί τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ. Έφτασαν στο σημείο της εκτέλεσης με μηχανές και με τον ίδιο τρόπο διέφυγαν. Ο ίδιος άρπαξε το όπλο του για να ανταποδώσει τα πυρά αλλά έπεσε νεκρός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στην ίδια γραμμή - «Εντάσσεται στην κανονική λειτουργία και δεν αποτελεί έκτακτο συμβάν»
«Η απόσταση μεταξύ των συρμών καθορίζεται και παρακολουθείται από το αυτόματο σύστημα και το Κέντρο Ελέγχου», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία λειτουργίας και συντήρησης του Μετρό, THEMA
Μετρό Θεσσαλονίκης
Συνελήφθη 47χρονος που «ρήμαζε» καταστήματα στην Αττική από το 2011 – Είχε αποφυλακιστεί το 2024
Ο 47χρονος δράστης ήταν γνώριμος των Αρχών από το 2011 για δεκάδες ληστείες και κλοπές, ενώ αποφυλακίστηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2024 και μία εβδομάδα μετά έκανε το πρώτο του χτύπημα σε καφετέρια στο Πόρτο Ράφτη
Στιγμιότυπο
Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του 37χρονου που κατηγορείται για τον βιασμό της 16χρονης στην Πάτρα
Σε βάρος του 37χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας, για «βιασμό ανηλίκου» και «κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη»
Πάτρα 3
Προσωπικός αριθμός: «Συνενώνουμε τα τέσσερα διαφορετικά μητρώα σε ένα» δηλώνει ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Οι τέσσερις τομεακοί αριθμοί θα συνεχίσουν να υπάρχουν στα υπομητρώα των Οργανισμών και των Φορέων, αλλά ο πολίτης θα χρειαστεί να θυμάται μόνο έναν αριθμό, διευκρινίζει ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά 1