Ελλάδα

Γκάγκα για κορονοϊό: Βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση του νέου κύματος

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και στην αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (06.07.2022) στον ΑΝΤ1. Υπογράμμισε πως είναι πολύ σημαντικό να να φοράμε τις μάσκες μας όπου υπάρχει συνωστισμός και κυρίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στις επαναμολύνσεις κορονοϊού που είναι πολλές, καθώς από ότι φαίνεται τα υποστελέχη της Όμικρον 4 και 5 «διαφεύγουν» και «χτυπάνε» και όσους έχουν ήδη νοσήσει. Τα περισσότερα κρούσματα, όπως είπε η Μίνα Γκάγκα, εντοπίζονται σε νεαρές ηλικίες, με συμπτώματα πιο ήπια από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, καθώς προκαλούν κυρίως πυρετό και πονοκεφάλους.

Όπως είπε η Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο κ. Τσιόδρας και ο κ. Ζαούτης, σε επικοινωνία που είχαν την Τρίτη (05.07.2022) της είπαν πως φαίνεται πως βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού και ότι σύντομα θα αρχίσει η αποκλιμάκωση.

Σε ότι αφορά την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, η Μίνα Γκάγκα επανέλαβε ότι συνιστάται μόνο σε πολίτες με μεγάλη ηλικία και σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Ερωτηθείς για το αν εξετάζεται το άνοιγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε νησιά όπου υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο, απάντησε αρνητικά και είπε πως εξετάζεται κάτι τέτοιο μόνο για μεγάλα αστικά κέντρα.

Τέλος, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, αν και δεν θέλησε να επεκταθεί παραπέμποντας σε μελλοντικές δηλώσεις, είπε αναφορικά με την άρση της διαθεσιμότητας των ανεμβολίαστων υγειονομικών υπαλλήλων, ότι είναι κάτι «που συζητείται».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έβγαλε μαχαίρι και πήγε να μου το καρφώσει στην κοιλιά» λέει ο 45χρονος στη Θεσσαλονίκη που του επιτέθηκε ο 64χρονος Ισπανός - Η στιγμή της σύλληψης
«Απείλησε και τους αστυνομικούς. Τον αφόπλισαν και όταν άνοιξαν και το αυτοκίνητό του και είδαν μέσα μαχαίρια και σπαθιά»
64χρονος επιχείρησε να μαχαιρώσει 45χρονο σε ταβέρνα στη Θεσσαλονίκη
2
«Ο δράστης επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος και το έπαιζε λυπημένος» λέει γείτονας του 59χρονου επιχειρηματία που δολοφονήθηκε στη Λαμία
«Όταν έβλεπες τον 43χρονο δεν σου περνούσε από το μυαλό πως θα μπορούσε να σκοτώσει κάποιον. Μετά μάθαμε πως είχε ψυχολογικά προβλήματα»
Ο καθ'ομολογίαν δράστης στη Λαμία 2