Ελλάδα

Γκουσγκούνης: “Δεν φοβάμαι τον κορονοϊό” λέει μετά την τελευταία περιπέτεια της υγείας του

Μόλις μία μέρα χρειάστηκε να μείνει στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ο δημοφιλής ηθοποιός και… μοναδικός πρωταγωνιστής ερωτικών ταινιών, Κώστας Γκουσγκούνης.

Ο Κώστας Γκουσγκούνης μπορεί να έχει πλέον επιστρέψει υγιής στο σπίτι του, αλλά η είδηση της περιπέτειας που αντιμετώπισε ανησύχησε τους φίλους και τους θαυμαστές του σχεδόν 90χρονου ηθοποιού.

Click4more: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο Λάρισας ο Κώστας Γκουσγκούνης

Στο σπίτι του στην Λάρισα τον εντόπισε δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Open TV. Ο ίδιος τόνισε ότι το πρόβλημα υγείας που του παρουσιάστηκε έχει πλέον αντιμετωπιστεί και αισθάνεται πάρα πολύ καλά.

Ετοιμαζόταν μάλιστα να βγει για καφέ με φίλους και στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι θα πρέπει να προσέξει λόγω του κορονοϊού και του προχωρημένου της ηλικίας του, ο αειθαλής Κώστας Γκουσγκούνης ξεκαθάρισε ότι δεν τον φοβίζουν τέτοιοι ιοί!

Ποιός είναι ο Κώστας Γκουσγκούνης

Στην ερώτηση “ποιός είναι ο Κώστας Γκουσγκούνης;”, η πλειοψηφία του ανδρικού και όχι μόνο πληθυσμού, είναι πολύ πιθανό να απαντήσει “είναι άξιος”, όπως ήταν ο τίτλος μίας από τις πολλές ερωτικού και πορνογραφικού περιεχομένου ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε και οι οποίες τον κατέστησαν ιδιαίτερα δημοφιλή σε γενιές νέων ανθρώπων.

Θρυλικές έχουν μείνει ορισμένες από τις εκτός σεναρίου ατάκες που έλεγε σε συμπρωταγωνίστριές του σε κάποιες από αυτές τις ταινίες!

Ο Κώστας Γκουσγκούνης γεννήθηκε στη Λάρισα στις 21 Μαρτίου 1931 και έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας από τον πατέρα του, γνωστό φωτογράφο της εποχής, Μίμη Γκουσγκούνη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πηγαίνοντας στην Αθήνα στις αρχές της δεκαετίας του ΄50, άνοιξε φωτογραφείο στον Χολαργό.

Γρήγορα όμως τον κέρδισε η μεγάλη του αγάπη, η ηθοποιία και ήδη από εκείνα τα χρόνια εμφανίστηκε καταρχάς ως κομπάρσος και στη συνέχεια με μικρούς ρόλους σε αρκετές γνωστές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Ενδεικτικά, εμφανίστηκε στα κινηματογραφικά έργα: “Η Αγνή του λιμανιού”, “Η θεία από το Σικάγο”, “Ο λεφτάς” και “Μια ζωή την έχουμε” όπου υποδύεται τον καφετζή, με μαλλιά ακόμα.

Από τη δεκαετία του ΄60 και μέχρι τη δεκαετία του ΄80 εμφανίστηκε σε αρκετές αστυνομικές – ερωτικές καλτ ταινίες, που έχουν μείνει στην ιστορία του είδους, ως επί το πλείστον soft core, αλλά και ορισμένες hard core.

Γνωστότερες από αυτές είναι οι: “Χωρίς ιδανικά”, “Σεξ… 13 μποφόρ”, “Διεστραμμένοι από τη γέννα τους”, “Ο ανώμαλος”, “Ήταν άξιος”, “Ο ηδονοβλεψίας”, “Πάθος και ηδονή”, που τον μετέτρεψαν σε έναν ζωντανό θρύλο.

Στο ευρύτερο κοινό έγινε γνωστός από την συμμετοχή του στο ιστορικό σίριαλ της ΕΡΤ “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”, διασκευή του κορυφαίου μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη, όπου έπαιξε τον ρόλο του Σεΐζη.

Μια μικρή εμφάνιση έκανε και σε επεισόδιο του γνωστού σίριαλ “Της Ελλάδος τα παιδιά”, τη δεκαετία του ΄90.

Εκείνο το διάστημα συμμετείχε ως γκεστ σε ορισμένες μαύρες κωμωδίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, όπως το “Ράδιο Μόσχα” του Νίκου Τρανταφυλλίδη, πρόωρα χαμένου γιου του Χάρυ Κλυνν.

Η τελευταία του παρουσία σε ταινία ήταν το 2010, στο “Ελληνίδες next top models σε όργια – Η επιστροφή του δασκάλου”, όπου βέβαια έπαιξε… τον εαυτό του!

Τα τελευταία χρόνια επέστρεψε και ζει στη Λάρισα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι πολιτικές προτιμήσεις του Κώστα Γκουσγκούνη, καθώς τη δεκαετία του ΄80 υπήρξε φανατικός θαυμαστής και υποστηρικτής του Ανδρέα Παπανδρέου.

Λέγεται μάλιστα ότι είχε ευγενικά αρνηθεί πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να είναι υποψήφιος βουλευτής. Το 2015 εξέφρασε την υποστήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

πηγή: larissanet.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέα βίντεο από την φονική παράσυρση βρέφους στον Βόλο το 2023 - «Είναι σαν να μας ρίχνουν συνέχεια αλάτι στην πληγή» λέει η γιαγιά
«Κάποιος ένα Σάββατο την είδε κάπως και ήπιε και μου πήρε μέσα από την αγκαλιά μου το εγγόνι μου» λέει ο παππούς του βρέφους που παρασύρθηκε στο Βόλο
Βόλος
Οι μυστηριώδεις κλήσεις και τα μηνύματα των 22χρονων, η διαδρομή πριν τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα και ο «τρίτος ύποπτος»
Μυστήριο παραμένει το με ποιον μιλούσε ο 22χρονος συνεργός συνεχώς στο τηλέφωνο ενώ και ο «εκτελεστής» πρέπει να απαντήσει γιατί στην πρώτη απόπειρα δολοφονίας του 68χρονου κάλεσε δύο φορές τον εργοδότη του
Οι δύο κατηγορούμενοι για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα
Ελληνικές πιέσεις για τις ιταλικές φρεγάτες Bergamini που θα αλλάξουν το Πολεμικό Ναυτικό – Αυτοψία και στη Virginio Fasan
Η φρεγάτα αναμένεται να καταπλεύσει στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου θα επιβιβαστεί το ελληνικό κλιμάκιο στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού για εν πλω έλεγχο κρίσιμων συστημάτων και γενικής κατάστασης
Φρεγάτες Bergamini
«Ουδέποτε αναφέραμε ότι το ζώο κακοποιήθηκε σεξουαλικά» λέει ο φιλοζωικός σύλλογος Κρεστένων στην Ηλεία
«Το ζώο μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο από εθελοντές του Συλλόγου, όπου ναρκώθηκε, του τοποθετήθηκε ορός και -σύμφωνα με την κτηνίατρο - έφερε τραύμα στην περιοχή του πρωκτού, στο οποίο έγιναν οκτώ ράμματα»
Το άτυχο τετράποδο που δέχτηκε τη φρικτή επίθεση στην Ηλεία