Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Γώγος για κορονοϊό: Έχουμε δρόμο για το τείχος ανοσίας – Τι είπε για τις μάσκες (vid)

Γώγος για κορονοϊό: Έχουμε δρόμο για το τείχος ανοσίας – Τι είπε για τις μάσκες (vid)
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Πότε θα είμαστε σχετικά ασφαλής απέναντι στο κορονοϊό, πόσο απέχουμε από το περίφημο «τείχος ανοσίας»; Στο παραπάνω ερώτημα απάντησε, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (23/6) στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος. 

Για να αποκτήσουμε ανοσία απέναντι στον κορονοϊο, όπως είπε ο κ. Γώγος, θα πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού και μάλιστα με τα νέα στελέχη που κυριαρχούν, ενδεχομένως αυτό το 70% να χρειαστεί να είναι ακόμη υψηλότερο. Στην Ελλάδα αυτή την στιγμή, όπως είπε, έχει εμβολιαστεί έστω και με μια δόση το 43% του πληθυσμού, άρα απέχουμε ακόμη αρκετά από το 70%. Σημείωσε δε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια παγκόσμια πανδημία και σε αυτό το επίπεδο ο εμβολιασμός κινείται αρκετά χαμηλότερα.

Ο κ. Γώγος είπε επίσης ότι όλοι οι επιδημιολογικοί δείκτες είναι βελτιωμένοι και μάλιστα προβλέπεται ότι τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα μέχρι και τα μέσα Ιουλίου, αλλά προειδοποίησε ότι υπάρχει ο κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να προκύψουν νέες εξάρσεις.

 Σε ότι αφορά τις μάσκες, ο κ. Γώγος είπε ότι σύντομα θα υπάρξουν νέες οδηγίες και θα αφορούν όλο τον πληθυσμό καθώς πρακτικά δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη όταν μιλάμε για εξωτερικούς χώρους, συμπληρώνοντας όμως πως εδώ τίθεται θέμα ατομικής ευθύνης και όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι καλό θα είναι να συνεχίσουν να φορούν μάσκες, κυρίως για δική τους προστασία.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις